10 χρόνια ζωής συμπλήρωσε το πρόγραμμα “υιοθεσίας” πλοίου

Το πρόγραμμα του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου “Adopt a ship/Υιοθετώντας ένα πλοίο” έχει συμπληρώσει επιτυχώς δέκα χρόνια από την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2006 από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την με την Κυπριακή Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA) με στόχο την προβολή των οφελών της ναυτιλίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην επόμενη γενιά των νέων.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου για εκπαίδευση της κυπριακής νεολαίας, με επισκέψεις και παρουσιάσεις σε σχολεία, σχετικά με τα οφέλη της ναυτιλίας στην κυπριακή οικονομία και για σταδιοδρομίες στον τομέα της ναυτιλίας.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία δεσμών μεταξύ των πλοίων και των τάξεων δημοτικού, δίνοντας μια καλύτερη ιδέα για τη ζωή πάνω στα πλοία στους νέους μαθητές ηλικίας 10-12 ετών μέσω της ανταλλαγής εβδομαδιαίων e-mails και φωτογραφιών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη συμμετοχή 20 δημοτικών σχολείων κάθε χρόνο και σήμερα συμμετέχουν 70 δημοτικά σχολεία από όλη την Κύπρο ετησίως. Ο στόχος είναι η συμμετοχή να φτάσει τα 100 δημοτικά σχολεία σε ετήσια βάση. Τα πλοία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διαχειρίζονται από εταιρείες -μέλη του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Για τον εορτασμό της 10ης επετείου του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή δασκάλων από σχολεία από όλη την Κύπρο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα η οποία έγινε στα γραφεία της Columbia Shipmanagement Ltd (CSM), εκ των μελών του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Τέσσερις επιθεωρητές σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετείχαν επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ απονεμήθηκαν πιστοποιητικά στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς επίσης και ένα ξύλινο πλοίο ως ένα μικρό δώρο για τα σχολεία που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy