13χρονος ποδηλάτης νέο θύμα τροχαίου – Προσέχετε τους ποδηλάτες, υποδεικνύει η Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Ο 13χρονος Δαμιανός Παχύ από το χωριό Ανάγυια, της επαρχίας Λευκωσίας είναι το νέο θύμα της ασφάλτου.

Το δυστύχημα συνέβη χθες το απόγευμα, στο δρόμο Επισκοπειού – Αρεδιού, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 63χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με το ποδήλατο, το οποίο προπορευόταν.

Από τη σύγκρουση ο ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε, με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 63χρονος οδηγός του αυτοκινήτου υπεβλήθη σε εξέταση αλκοόλης, με μηδενική ένδειξη. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Γιώργος Αποστόλου τόνισε ότι στην Κύπρο απουσιάζει η ποδηλατική κουλτούρα.

Υπέδειξε ότι υπάρχουν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Αστυνομία να προχωρήσει για πρώτη φορά σε εκστρατείες ενημέρωσης και να εκπαιδεύσει τους οδηγούς μηχανοκίνητων οχημάτων για να σέβονται τους ποδηλάτες.

Αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο το οποίο όπως είπε είναι στα συρτάρια της Επιτροπής Μεταφορών.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προνοεί μεταξύ άλλων τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχουν οι οδηγοί απέναντι στους ποδηλάτες. Το χθεσινό θανατηφόρο είναι το τρίτο δυστύχημα μέσα σε 10 μέρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy