17-18 Νοεμβρίου εκ νέου οι εξετάσεις Υπ. Παιδείας

Το διήμερο 17-18 Νοεμβρίου αναμένεται πως θα επαναληφθούν τελικά οι εξετάσεις, που ήταν και το ζητούμενο από νωρίς το πρωί για το υπουργείο Παιδείας.

Η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠ αναμένεται εντός της ημέρας, είτε το αργότερο αύριο το πρωί, αφού στόχος είναι να ενημερωθούν οι επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί το συντομότερο δυνατό.

Κ. Καδής: Έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη στο επόμενο λάθος

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναλάβει την ευθύνη εάν προκύψει κάποιο άλλο λάθος, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο υπουργός παιδείας Κώστας Καδής.

Είπε επίσης πως αυτό που έγινε με τη διαρροή των θεμάτων του προκαλεί στενοχώρια, προβληματισμό και απογοήτευση.

Το υπουργείο, είπε, ετοιμάζεται τα τελευταία δυο χρόνια για αυτή την αλλαγή και ο ίδιος θεωρεί απαράδεκτο να γίνονται τέτοια λάθη. Έχει διαταχθεί έρευνα, είπε, και θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου προκύπτουν.

Είναι, πρόσθεσε, παράδοξο και πρωτόγνωρο να γίνεται η διαρροή με τον τρόπο που έγινε. Διαβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις είναι αδιάβλητες και ότι εντός της ημέρας θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί, τόνισε ο κύριος Καδής, παρά τους καλοθελητές που για ακόμη μια φορά τοποθετήθηκαν εναντίον της.

ΟΕΛΜΕΚ: Αδιανόητη η διαρροή θεμάτων από Υπ. Παιδείας

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τη διαρροή των θεμάτων από το υπουργείο παιδείας, λίγες ώρες πριν από τις εξετάσεις σε έξι γνωστικά αντικείμενα που θα διεξάγονταν στο πλαίσιο του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.

Είναι αδιανόητο, είπε, να έχει στα χέρια του τα θέματα κάποιος λειτουργός πριν γίνουν οι εξετάσεις ενώ κάποιος κακόπιστος, πρόσθεσε, θα μπορούσε να σκεφτεί γιατί να μην τα έδωσε και σε εξεταζόμενους.

Ο κύριος Σωκράτους επισήμανε ότι η ευθύνη δεν αφορά τον λειτουργό του υπουργείου παιδείας που ανέβασε τα θέματα, αλλά εκείνους που τα είχαν στα χέρια τους και τα έδωσαν στον λειτουργό πριν γίνουν οι εξετάσεις.

Η ΟΕΛΜΕΚ, είπε, θα δει το θέμα στη συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού της Συμβουλίου την Πέμπτη.

ΑΚΕΛ: Μείζον ζήτημα η διαρροή των θεμάτων

Υπάρχει μείζον ζήτημα και αυτό δεν αφορά το ότι ένας λειτουργός πάτησε το κουμπί την λάθος ώρα, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο υπεύθυνος του γραφείου παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χτιστοφίδης τονίζοντας ότι η ουσία βρίσεκεται στο ότι ένας λειτουργός είχε τα θέματα πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων και τα ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Διερωτήθηκε αν αυτό έγινε και με την εξέταση του Σαββατοκύριακου και αν αυτά διέρρευσαν με οποιοδήποτε τρόπο.

Ο κύριος Χριστοφίδης υπενθύμισε ότι από την περασμένη βδομάδα είχε προκύψει και θέμα με το διευκρινιστικό μήνυμα που πήραν οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις.

Έκαμε λόγο για προχειρότητα και τόνισε ότι οι κυβερνώντες έκαναν τις εξετάσεις άρον άρον χωρίς να είναι έτοιμοι πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Υπάρχουν ευθύνες και αυτές δεν αφορούν μόνο τον όποιο λειτουργό αλλά το ότι υπήρξε διαρροή των θεμάτων από προηγουμένως.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy