18,5 τ. χλμ η καμένη έκταση στο Δάσος Αδελφοί

Σύνολο 18,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους καταστράφηκαν από την πυρκαγιά στο Δάσος Αδελφοί στο Τρόοδος, σύμφωνα με την τελική χαρτογράφηση της έκτασης που κάηκε από το Τμήμα Δασών.

«Η συνολική καμένη έκταση της πυρκαγιάς ανέρχεται στα 18,57 km² από τα οποία τα 17,03 km² είναι κρατικό δάσος και το υπόλοιπο 1,54 km² ιδιωτικές περιουσίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Προτίθεται ότι «το καμένο κρατικό δάσος αποτελεί μέρος του Δάσους Αδελφοί (κοιλάδες Αγίου Θεοδώρου και Καπουράς, 12,96 km² και 4,074 km² αντίστοιχα) και αποτελείτο κυρίως από ομήλικες συστάδες Τραχείας πεύκης με υπόροφο Λατζιάς, καθώς και άλλα πλατύφυλλα δασικά δέντρα όπως Πλατάνια, Σκλήδροι, Σφένδαμνοι κτλ».

Σημειώνεται ότι το κρατικό δάσος και οι ιδιωτικές περιουσίες εμπίπτουν στα διοικητικά όρια των κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Καυκάλου, Αγίου Θεοδώρου Σολέας, Νικηταρίου, Τεμπριάς, Σινά Όρος, Αγίας Ειρήνης Λευκωσίας, Σπηλιών – Κουρδάλων, Κακοπετριάς και Ευρύχους.

Η εκτίμηση της βλάστησης στα ιδιωτικά τεμάχια που επηρεάσθηκαν, θα γίνει από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy