19ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνουν τις παραγωγές που θα συμμετέχουν στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά και θα διαρκέσει από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Ιουλίου 2015. Οι παραγωγές που επιλέγηκαν είναι οι ακόλουθες :

ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ, ΚΥΠΡΟΣ
ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Χριστοδουλίδης

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ, ΣΕΡΒΙΑ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Γιάγκος Μάρκοβιτς

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΟΛΑΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΚΥΠΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Χριστοδούλου

INDUOTEATRO PRODUCCIONES, ΙΣΠΑΝΙΑ
ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Χοσέ Μανουέλ Σάντσεθ, Αντρέου

ΘΕΑΤΡΟ CAMERI ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΣΡΑΗΛ
ΗΛΕΚΤΡΑ του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Κφιρ Αζουλάϊ

Η Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης των παραστάσεων για συμμετοχή στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015», απαρτιζόταν από τους: Νάντια Στυλιανού, Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργό, Αριστόδημο Αναστασιάδη, Μορφωτικό Λειτουργό Α΄ και Μαρίνα Τρυφωνίδου, Μορφωτική Λειτουργό, εκ μέρους των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Μηνά Τίγκιλη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Νίκο Κουρούσιη, Μέλος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ και Χρίστο Γεωργίου, Εκτελεστικό Διευθυντή του ΚΚΔΙΘ, εκ μέρους του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και Ειρένα Επαμεινώνδου, Τουριστικό Λειτουργό, εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015» θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αμφιθέατρο «Tο Σκαλί», Αγλαντζιάς.

Όλες οι παραστάσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015» εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy