22 νεκροί από την τροπική καταιγίδα “Νέιτ” [Pics]

Στους 22 ανήλθαν οι νεκροί από τη νέα τροπική καταιγίδα Νέιτ που σαρώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις. Ο απολογισμός παραμένει προσωρινός καθώς πολλοί άνθρωποι αγνοούνται στη Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στη χώρα, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν κλειστά ενώ τέθηκαν σε καθεστώς υψίστης επιφυλακής όλες τις υπηρεσίες βοήθειας, καθώς και 3.500 στρατιώτες. Τεράστια είναι τα προβλήματα στη γειτονική Νικαράγουα εξαιτίας των κατολισθήσεων και των διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) η τροπική καταιγίδα θα βρίσκεται «κοντά στην ένταση κυκλώνα» όταν θα φθάσει απόψε στη χερσόνησο του Γιουκατάν στο ανατολικό Μεξικό και είναι πιθανό να μετατραπεί σε κυκλώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν θα περάσει τον Κόλπο του Μεξικού, προτού προσεγγίσει τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και τις Πολιτείες Λουιζιάνα και Φλόριντα.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Έντουαρντς δήλωσε ότι οι αρχές της Πολιτείας «περιμένουν» το πλήγμα κηρύσσοντας την σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ ήδη έχουν δοθεί συμβουλές για την προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από τις περιοχές της Νέας Ορλεάνης που θεωρείται ότι απειλούνται.

Η τροπική καταιγίδα Νέιτ ενδέχεται να γίνει ο τρίτος κυκλώνας που θα πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε διάστημα λιγότερο των δυο μηνών μετά τον Χάρβεϊ, που έπληξε τον Αύγουστο το Τέξας, την Ίρμα, που έπληξε τον Σεπτέμβριο τη Φλόριντα αλλά και τον κυκλώνα Μαρία που ισοπέδωσε το Πουέρτο Ρίκο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy