«Δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού»

Δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι προέκυψαν και θετικά στοιχεία από τη διαπραγμάτευση στο Γκραν Μοντανα, παρά την απογοήτευση γιατί δεν υπήρξε αποτέλεσμα, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης υπέδειξε ότι για πρώτη φορά από το 1976 που άρχισαν οι διαπραγματεύσεις συζητήθηκε το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, έγινε πλέον κατανοητό ότι από αυτό το κεφάλαιο θα εξαρτηθεί εάν θα επιλυθεί το Κυπριακό ή όχι και μέσα από τις θέσεις του γενικού γραμματέα έχει δοθεί και η κατεύθυνση σε σχέση με την επίλυση αυτού του θέματος.
Όλοι έχουμε ευθύνη μέσα από τις ενέργειες μας να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, τόνισε. Επανέλαβε ότι από την πρώτη μέρα της λύσης θα πρέπει να υπάρχει τερματισμός των δυο συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχίας και του δικαιώματος επέμβασης της Τουρκίας στην Κύπρο.
Στη συνέχεια, είπε, θα πρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων φτάνοντας στο βαθμό να μην υπάρχουν ξένα στρατεύματα στην Κύπρο.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.