25,000 ευρώ για ανέγερση μνημείου των πραξικοπηματιών απο την Κυβέρνηση

 Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να  μην έχει καθόλου αναστολές στην πρόκληση ενός αχρείαστου και έντονα ζημιογόνου διχασμού σε μια περίοδο που η προσοχή όλων θα πρέπει να είναι στραμμένη στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο  Εκπροσώπος Τύπου του  ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης


«Το ΑΚΕΛ επανέρχεται στο θέμα της ανέγερσης μνημείου ηρώων στους καταδρομείς που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης τους στο προεδρικό μέγαρο την 15η Ιουλίου 1974 με στόχο τη δολοφονία και την πραξικοπηματική ανατροπή του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου του Γ΄. 
 
Η παραδοχή της κυβέρνησης ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον περασμένο Αύγουστο θα ενισχύσει με ποσό 25,000 ευρώ την ανέγερση μνημείου, δυστυχώς επιβεβαιώνει τις σχετικές καταγγελίες στις οποίες είχε προβεί το ΑΚΕΛ προ επτά μηνών.
 
Αυτή η απόφαση αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών της κυβέρνησης Συναγερμού-Αναστασιάδη για παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας και για ηρωοποίηση της δράσης του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β’. Η απόφαση εξισώνει τους θύτες με τα θύματα του πραξικοπήματος. Εξισώνει όσους έστρεψαν τα όπλα τους κατά της δημοκρατικής νομιμότητας με αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.   Είναι μια απόφαση άκρως προκλητική που συγκρούεται με τα δημοκρατικά συναισθήματα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.
 
Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να  μην έχει καθόλου αναστολές στην πρόκληση ενός αχρείαστου και έντονα ζημιογόνου διχασμού σε μια περίοδο που η προσοχή όλων θα πρέπει να είναι στραμμένη στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
 
Σε κάθε περίπτωση, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι σε εκείνους που έφυγαν και κυρίως απέναντι στις γενιές που έρχονται, το ΑΚΕΛ ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να μην επιτρέψει την ανέγερση μνημείου ηρώων σε οποιονδήποτε έδρασε κατά της δημοκρατίας και κατά της συνταγματικής νομιμότητας. Καλούμε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, που επίσης απορρίπτουν την κυβερνητική πρόκληση, σε κοινές πρωτοβουλίες για αποτροπή των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy