300 αναπάντητες επιστολές στάλθηκαν στο Υπ.Παιδείας από την ΠΟΕΔ

Η ΠΟΕΔ αναμένει απάντηση στις τρακόσες αναπάντητες επιστολές που στάλθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμού, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων Φίλιος Φυλακτού.

Είπε ότι σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας θα ζητήσουν εκ νέου από τον Υπουργό να απαντήσει έστω και σε μια επιστολή.

Στις συγκεκριμένες επιστολές οι εκπαιδευτικοί με πολύμηνη υπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση ζητούν να μετατραπούν, βάσει της νομοθεσίας, σε αορίστου χρόνου.

Είναι απλή η απάντηση, σημείωσε ο κ. Φυλακτού, αλλά δεν την δίνουν. Εξήγησε ότι από πλευράς Υπουργείου γίνεται επίκληση σε γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για να δικαιολογήσουν το ότι δεν μετατρέπουν τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς σε αορίστου χρόνου.

Μίλησε για θέατρο του παραλόγου το τελευταίο διάστημα, αναφερόμενος στην προπαγάνδα του Υπουργίου Παιδείας.

Διατείνονται, είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, ότι τα έχουν φτιάξει όλα και αντιδρούν μόνο οι εκπαιδευτικοί. Ο κ. Φυλακτού μίλησε για μεγαλόσχημες διακηρύξεις και ατάκες.

Οι μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το σχολείο και θα δώσουν σε κάθε παιδί αυτό που δικαιούται δεν είναι τα νέα συστήματα διορισμού και αξιολόγησης, εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, σημειώνοντας πως η καθημερινότητα των σχολείων επιβαρύνεται με πολλά προβλήματα.

Εξέφρασε επίσης την λύπη του γιατί ο Υπουργός Παιδείας κτυπά συνεχώς τους εκπαιδευτικούς, επικρίνοντας τους αντί να τους υπερασπιστεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy