3rd Cyprus Jazz & World Music Showcase 2016

18-19/ 11 / 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν και φέτος στις 18 & 19 Νοεμβρίου το 3ο CyprusJazz & WorldMusicShowcase 2016.

Κύρια αποστολή της διοργάνωσης είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ευρύτερης  αυτοσχεδιαστικής μουσικής, παρουσιάζοντας σε δύο μέρες, μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας, τόσο στο κοινό της Κύπρου όσο και σε επαγγελματίες από το εξωτερικό.

Στη διοργάνωση θα προσκληθούν ξένοι διοργανωτές φεστιβάλ, και επαγγελματίες της διεθνής μουσικής βιομηχανίας, με στόχο τη γνωριμία και επαφή με τη μουσική σκηνή της Κύπρου. Πρωταρχικός στόχος είναι η μετέπειτα μετάκληση Κυπρίων καλλιτεχνών για συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς του εξωτερικού, δημιουργώντας έτσι μια πλατφόρμα για ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο.

Θα διοργανωθούν και φέτος συζητήσεις με ομιλητές από τη διεθνή μουσική βιομηχανία, που θα έχουν ως επίκεντρο την ενίσχυση της ενημέρωσης των Κυπρίων μουσικών δημιουργών για τις δομές και μηχανισμούς λειτουργίας της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας.

Για το σκοπό αυτό καλούνται τα ενδιαφερόμενα μουσικά σχήματα όπως αποστείλουν ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και τους όρους συμμετοχής από την ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (enimerosi.moec.gov.cy/e/apy).

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή που θα συσταθεί από τους Διοργανωτές, και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα κληθούν σε συνάντηση για να καθοριστούν τα επόμενα στάδια.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy