4 μήνες πριν τις εκλογές διόρισε «σύμβουλο για τα ζώα»

  • Εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων εις βάρος της ευημερίας των ζώων
  • Ανοιχτή επιστολή της «Φωνής για τα Ζώα» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, απέστειλε την Τρίτη η «Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου», υπογεγραμμένη από την πρόεδρό της, Μαίρη Χρυσοχού Αναστάση, τον εκπρόσωπο Τύπου της, Ντίνο Αγιομαμίτη, και τη γραμματέα Στέλλα Στυλιανού.

Η Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της σε ό,τι αφορά την προστασία και την ευημερία των ζώων και κάνει λόγο για προτάσεις που έμειναν στα συρτάρια αλλά και για εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.

Την ίδια ώρα σχολιάζει και τον διορισμό Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα Ζώα λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας του. Ειδικότερα γι’ αυτό το θέμα, η Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου διερωτάται στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «με ποια κριτήρια έγινε ο διορισμός του προέδρου του Κόμματος για τα Ζώα ως συμβούλου» και «ποια ήταν η διαβούλευση με τις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες καθημερινά επιδίδονται σε έναν τεράστιο αγώνα στην προσπάθειά τους να σώσουν την επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο και αφορά την παραμέληση/κακοποίηση ζώων αλλά και τον ανύπαρκτο έλεγχο των κατοικίδιων ζώων και όχι μόνο».

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ακόμη ότι «για 4½ ολόκληρα χρόνια (αλλά και παλαιότερα) δώσαμε στα αρμόδια Υπουργεία σας αλλά και στο Προεδρικό μεγάλο αριθμό προτάσεων για να βελτιωθεί η κατάσταση. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Και τώρα, στο παρά πέντε της λήξης της θητείας σας διορίζετε σύμβουλο σε θέματα ζώων». Μάλιστα, όπως αναφέρει η Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου ο Πρόεδρος ήρθε την τελευταία στιγμή να αποσύρει το τροποποιητικό νομοσχέδιο για τον περι Σκύλων Νόμο που συζητιέται από το 2012, όπως και τις τροποποιήσεις του περί Ευημερίας των Ζώων Νόμου, οι οποίες είναι στο τραπέζι τα τρία τελευταία χρόνια. «Η δικαιολογία ότι θα κάνετε ένα νέο ενοποιημένο νόμο, απλά παραπέμπει το πρόβλημα στις ελληνικές καλένδες και σίγουρα για μετά τις προεδρικές εκλογές» σημειώνεται στην επιστολή.

Προτάσεις που έμειναν στα συρτάρια

Τέλος, η Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου αναφέρεται στην πρότασή της που αφορά την εφαρμογή μιας συγκροτημένης πολιτικής μέσω ενός προγράμματος ελέγχου και προστασίας ζώων, ανά επαρχία, το οποίο να περιλαμβάνει σωστά καταφύγια, με κτηνιατρικές κλινικές, υπηρεσία σύλληψης, φροντίδας ζώων, εκπαιδευτικά προγράμματα, προγράμματα στείρωσης αδέσποτων, αστυνομία προστασίας ζώων κ.λπ. «Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτικές αποφάσεις και κονδύλια για να εφαρμοστούν τα προγράμματα για την προστασία και ευημερία των ζώων που σας εισηγούμαστε τόσα χρόνια και εμείς αλλά και εξειδικευμένοι λειτουργοί των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους, και όχι άλλος ένας σύμβουλος», σημειώνει κατηγορώντας τον Πρόεδρο ότι «αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπιμοτήτων και των συμφερόντων κάποιων κοινωνικών ομάδων, εις βάρος της ευημερίας των ζώων, αλλά δυστυχώς πολλές φορές και εις βάρος των ίδιων των πολιτών».

“Η κυβέρνηση πρέπει να είναι πραγματικά απελπισμένη”

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι πραγματικά απελπισμένη για να προχωρήσει στον διορισμό συμβούλου του προέδρου για τα ζώα, τη στιγμή που εδώ και 4,5 χρόνια που κυβερνά δεν έκανε τίποτε για την ευημερία των ζώων, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Φωνή για τα Ζώα Ντίνος Αγιομαμμίτης.

Η απόφαση του προεδρικού για τον διορισμό του κυρίου Κυριάκου ως συμβούλου αποτελεί προσβολή για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι στο μόνο που στοχεύει είναι να υφαρπάσει την ψήφο των πολιτών.

Ο κύριος Αγιομαμμίτης τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για τα ζώα και θυμήθηκε τους τελευταίους 4 μήνες να διορίσει σύμβουλο. Επέκρινε μάλιστα τον κύριο Κυριάκου, ο οποίος αποδέχθηκε τον διορισμό ότι προσφέρει άλλοθι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy