42.000 δολάρια απέσπασαν από τους χρήστες που μολύνθηκαν οι δράστες των κυβερνοεπιθέσεων

Οι δράστες των πρόσφατων συντονισμένων κυβερνοεπιθέσεων που έπληξαν τα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε  σχεδόν 150 χώρες φέρεται ότι συγκέντρωσαν περισσότερα από 42.000 δολάρια από τους χρήστες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των βρετανικών Times.

 Όπως έγραψε η εφημερίδα, τα χρήματα δεν έχουν αποσυρθεί από τους λογαριασμούς στους οποίους τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης κλήθηκαν να καταθέσουν με την μορφή bitcoin, ενώ οι αρχές επιβολής του νόμου εξακολουθούν να τους παρακολουθούν.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται ότι συνεργάζεται με την Europol και με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, το οποίο υπάγεται στην υπηρεσία ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων της Βρετανίας GCHQ, για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους ασφαλείας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το πιθανότερο είναι οι χάκερς να μην έδρασαν κατόπιν εντολής κάποιας κυβέρνησης.Από την Παρασκευή, 200.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε 150 χώρες επλήγησαν από το «ransomware», σύμφωνα με την Europol.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.