42 προσλήψεις και €200.000 για απασχόληση φοιτητών στη Cyta

Πρόσληψη 42 ατόμων προβλέπεται στον προϋπολογισμό της Cyta για το 2015, αφού ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες που αφορούν την εξασφάλιση της έγκρισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για το 2015 κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στον προϋπολογισμό γίνεται εισήγηση όπως το ύψος των επιδομάτων να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα ως αυτά είχαν μειωθεί στον Προϋπολογισμού του 2014, ενώ δεν έχει περιληφθεί ποσό για Κίνητρα και Αμοιβές για το έτος 2015 λόγω της οικονομικής περισυλλογής.

Σημαντικό θεωρείται το κονδύλι ύψους €200.000 για την απασχόληση έκτακτου προσωπικού, το οποίο αφορά την απασχόληση φοιτητών επί 6-μηνιαίας βάσης για πρακτική εξάσκηση.

Περιλαμβάνεται επίσης ποσό ύψους €400.000 για κάλυψη των αναγκών τεχνικών προσωπικού μέσω πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, απαλείφοντας σχετική πρόνοια από άλλο Άρθρο του Προϋπολογισμού 2015 που αφορά αμοιβή Συνεργατών και Συμβούλων.

Για τη μισθοδοσία και τα ωφελήματα του ωρομίσθιου προσωπικού περιλαμβάνεται κονδύλι ύψους €11.800.000 . Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται πρόνοια για πρόσληψη 90 ωρομίσθιων.

Για την διαδικασία πρόσληψης τους θα ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες που αφορούν την εξασφάλιση της έγκρισης του Υπουργείου Οικονομικών για πλήρωση θέσεων.

Στον προϋπολογισμό, υπάρχει κονδύλι για αποζημιώσεις για πρόωρη αφυπηρέτηση, €1.000.000. Η προτεινόμενη πρόνοια προορίζεται για την κάλυψη της αποζημίωσης 8 – 12 ατόμων που αποδέχτηκαν το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης αλλά λόγω των καθηκόντων τους και μετά από σχετική έγκριση η αποχώρησή τους δεν θα γίνει εντός του 2014 αλλά στους πρώτους μήνες του 2015.

Σημαντικό είναι το κονδύλι ύψους €320.000 για την κάλυψη των ταξιδιωτικών εξόδων των υπαλλήλων της Cyta τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό για συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια, εκθέσεις και για επισκέψεις σε εργοστάσια προμηθευτών. Το ίδιο κονδύλι περιλαμβάνει και καταβολή επιδόματος οδοιπορικών εσωτερικού στο ανώτατο προσωπικό. Για ταξιδιωτικά στην Κύπρο υπολογίζεται ότι θα δαπανηθούν €85.000 και για το εξωτερικό €235.000 περιλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων και επιδόματος συντηρήσεως εξωτερικού.

 Προώθηση των προϊόντων και επενδύσεις

Η Cyta καλείται και το 2015 να καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό ύψους €2.440.000 για την κάλυψη των ενοικίων γης και κτηρίων καθώς και ενοικίων εγκατάστασης κεραιών. Προβλέπεται επίσης κονδύλι για διαφημίσεις και έξοδα προώθησης: €10.000.000

Για το έτος 2015, η πρόνοια για διαφήμιση και προβολή αποτελεί το 2,6% του προϋπολογισμού εσόδων, ποσοστό που υπολείπεται σε σχέση με τις πρακτικές Ευρωπαϊκών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας που ανέρχεται γύρω στο 4%.

Μέρος του ποσού αναμένεται να διατεθεί για διαφήμιση και προβολή των διαφόρων υπηρεσιών που προσφέρει η Cyta, όπως π.χ. η Cytamobile-Vodafone, Soeasy, Cytavision, Cytanet, Σταθερή τηλεφωνία, Υπηρεσίες Σύγκλισης ,όπως επίσης και για διεθνείς επικοινωνίες κλπ. Ένα άλλο μέρος του ποσού θα δαπανηθεί για προβολή της Εταιρικής Εικόνας και των αξιών του Οργανισμού.

€25.200.000 για τη Cytavision

Για εξασφάλιση περιεχομένου για υπηρεσία Cytavision προβλέπεται κονδύλι ύψους €25.200.000. Η προτεινόμενη πρόνοια προορίζεται για την κάλυψη των εξόδων εξασφάλισης περιεχομένου (ταινίες, κανάλια, αθλητικό περιεχόμενο, παιγνίδια κ.α.) της υπηρεσίας Cytavision και αφορούν υφιστάμενα συμβόλαια.

Σε ότι αφορά την αμοιβή ελεγκτών το κονδύλι ανέρχεται σε €100.000, ενώ για νομικού συμβούλους και δικηγορικά έξοδα το κονδύλι ανέρχεται σε €400.000

Για επενδύσεις, υπάρχει πρόνοια ύψους €6.000.000. Η προτεινόμενη πρόνοια προορίζεται για υποστήριξη της επέκτασης των δραστηριοτήτων της Digimed Communications Ltd. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση κυρίως της CytaHellas AE για νέες υπηρεσίες και κεφάλαιο κίνησης, όπως υποστηρίζεται από τα επιχειρησιακά σχέδια.

Στα €79εκ. ο προϋπολογισμός ανάπτυξης

H τριετής (2015-2017) στρατηγική της Cyta στοχεύει στη διατήρηση της επικερδότητας μέσα από υπεράσπιση των εσόδων από το υφιστάμενο επιχειρηματικό μοντέλο, αναζήτηση νέων πηγών εσόδων και μείωση κόστους.

Τα έργα ανάπτυξης τα οποία περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό Ανάπτυξης για το 2015 συμβάλλουν κυρίως στη διατήρηση των υφιστάμενων εσόδων μέσω λειτουργικής αριστείας όμως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός έργων τα οποία στοχεύουν στην τεχνολογική αναβάθμιση του δικτύου και δημιουργία υποδομών για προσφορά καινοτόμων προϊόντων.

Ο Προϋπολογισμός Ανάπτυξης 2015 ανέρχεται σε περίπου €79 εκ και παρουσιάζει μικρή αύξηση από τον αντίστοιχο Προϋπολογισμό του 2014.

Νεόφυτος Νεοφύτου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy