55 χρόνια απο την Ανεξαρτησία της Κύπρου

Πεντηκοστή Πέμπτη επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας σήμερα και η πολιτεία τιμά και φέτος την ημέρα με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση που θα αρχίσει στις 11 το πρωί στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ” Ιωσήφ στον Στρόβολο.

Στην παρέλαση, τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της δημοκρατίας, θα συμμετάσχουν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα της Εθνικής Φρουράς – ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας,

Στην παρέλαση θα παραστεί εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Καμμένος.

Στον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης θα εκτελεστούν 21 χαιρετιστήριες βολές.

Κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις για τη σημερινή επέτειο, τονίζοντας την ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

 

Ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης, η Αστυνομία έχει προβεί σε τροχαίες διευθετήσεις που περιλαμβάνουν προσωρινό κλείσιμο των ακόλουθωνν δρόμων:

* Τμήμα της Λεωφόρου Ιωσήφ Χ’Ιωσήφ, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, μέχρι τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας, μεταξύ των ωρών 07 το πρωί και 1:30 το μεσημέρι.

* Τμήμα της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, από τον κυκλικό κόμβο Τσερίου, μέχρι τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’Ιωσήφ, μεταξύ των ωρών 05:30-12:30.

* Τμήμα της οδού Δημήτρη Βικέλα, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’Ιωσήφ, μέχρι τον μικρό κυκλικό κόμβο με την οδό Γιάννου Κρανιδιώτη, μεταξύ των ωρών 05:30-1:00.

* Τμήμα της οδού Περικλέους, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’Ιωσήφ, μέχρι τη συμβολή με την οδό Γιαννιτσών, μεταξύ των ωρών 11:00–13:00.

Επίσης, μεταξύ των ωρών 11:00-1:30, θα αποκοπεί προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων, στο τμήμα της Λεωφόρου Αθαλάσσας, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’Ιωσήφ, μέχρι τη συμβολή με τη Λεωφόρο Λεμεσού.

Επίσης μεταξύ των ωρών αυτών οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας–Λεμεσού, για δική τους διευκόλυνση και ομαλή λειτουργία του οδικού δικτύου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy