5ήμερη κράτηση & πρόστιμο σε τρία άτομα για παράνομη κατοχή καπνικών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον δύο ατόμων Ρωσικής καταγωγής, τα οποία συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολόγητων τσιγάρων, δόλιας αποφυγής δασμών και φόρων και αναληθούς δηλώσεως.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δύο άτομα ηλικίας 36 και 21 ετών, έφτασαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας και από έλεγχο που διενήργησαν μέλη του τελωνείου του αεροδρομίου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν σε δυο αποσκευές τους, 150 κούτες των 20 πακέτων τσιγάρα, χωρίς να καταβάλουν δασμούς, φόρους κατανάλωσης και φόρους προστιθέμενης αξίας.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι δυο Ρώσοι διέφυγαν από τον τελωνειακό έλεγχο και βγήκαν από το αεροδρόμιο χωρίς να καταβάλουν τους απαραίτητους δασμούς και φόρους. Μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τους τελωνειακούς λειτουργούς, διαπιστώθηκε ότι τα δύο άτομα θα διέμεναν για την περίοδο των διακοπών τους σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά.

Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους και σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθησαν από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου. Ακολούθησε έρευνα στο δωμάτιο όπου διέμεναν χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε και τα δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκε σήμερα και άτομο Αιγυπτιακής καταγωγής το οποίο είχε συλληφθεί για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολόγητου καπνού, δόλιας αποφυγής δασμών και φόρων και αναληθούς δηλώσεως.

Το συγκεκριμένο άτομο παραδέχθηκε τα εν λόγω αδικήματα και το Δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο ύψους 700 ευρώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy