6 τ/κ συντεχνίες καταγγέλλουν προσπάθεια εξολόθρευσης τους

Για αύξηση των προσπαθειών των συνεργατών με το ΑΚΡ «κυβερνήσεων» να εξολοθρεύσουν την τ/κ κοινότητα και να την μεταλλάξουν κάνουν αναφορά σε κοινή τους ανακοίνωση έξι συντεχνίες των εκπαιδευτικών, των δημοσιογράφων, των εργαζομένων, «δημοσίων υπαλλήλων» και του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου (KTOEÖS, KTÖS, DEV-İŞ, DAÜSEN, ÇAĞSEN, BASINSEN).
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον της Αφρίκα για την γελοιογραφία/φωτογραφία με τον Ταγίπ Ερντογάν και το αρχαίο ελληνικό άγαλμα, οι συντεχνίες υποστηρίζουν ότι η τ/κ κοινότητα που είναι μοντέρνα, λαϊκή, δημοκρατική, βρίσκεται αντιμέτωπη με συστηματικές επιθέσεις εδώ και πολλά χρόνια.
 
Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι έξι τ/κ συντεχνίες κάνουν λόγο στην πολιτική που επιβάλλει η κυβέρνηση της Τουρκίας και το βιοτικό επίπεδο που έχει δημιουργηθεί αλλά και το επίπεδο της κοινωνίας με τις ληστείες, τους βιασμούς και τα άλλα εγκλήματα που αυξάνονται κάθε μέρα, σε συνδυασμό με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τα καζίνο, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα γραφεία στοιχημάτων, το εμπόριο ανθρώπων και την αύξηση των χρηστών ουσιών.
 
Οι συντεχνίες προσθέτουν ότι γίνεται διάβρωση της δημογραφικής δομής με την πληθυσμιακή πολιτική και ο κόσμος εξαναγκάζεται σε μετανάστευση με τα επιβαλλόμενα οικονομικά πακέτα.
 
Αυτοί που δεν αντέχουν ούτε τις καρικατούρες είναι φανερό ότι δεν έχουν ιδέα ότι πρέπει να δείξουν σεβασμό στις διαφορές σε μια μοντέρνα και δημοκρατική κοινωνία, να είναι ανεκτικοί και να μάθουν τη σύγκλιση και την αλληλο-ανοχή, αναφέρεται προσθέτοντας ότι ο αρμόδιος Υπουργός της Τουρκίας για την Κύπρο παρεμβαίνει σαν είναι Υπουργός αποικιοκρατίας και θεωρεί ότι είναι δικαίωμα του να εξαπολύει απειλές. Η «κυβέρνηση», σημειώνεται, αντί να απαντήσει σε αυτά όλα, μένει σιωπηλός θεατής.

Σε αυτούς που προσπαθούν «να μας μειώσουν, να εξαφανίσουν την ύπαρξή μας, τις αξίες μας, πρέπει να ξέρουν ότι οι Τ/κ είναι μια κοινότητα που δεν κάνει διαχωρισμούς ανάλογα με την θρησκεία, την γλώσσα, την φυλή, είναι ανεκτική στις διαφορές, σέβεται τις ελευθερίες, πιστεύει σε ένα σύστημα που βασίζεται στην υπεροχή του νομικού δικαίου και στηρίζει τις δημοκρατικές αρχές».
 
Αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση των 6, θα συνεχίσουν να κάνουν οι Τ/κ που εδώ και χρόνια δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy