600 εκατ. ευρώ η τελευταία αποτίμηση της αξίας της ΣΚΤ

Υψηλή ρευστότητα πέραν των 2 δισ. ευρώ αλλά και μη εξυπηρετούμενα δάνεια 6,7 δισ. ευρώ

Στα 600 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αξία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, με βάση την τελευταία αποτίμηση η οποία έγινε περί τα μέσα του 2017.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας πηγή από τη ΣΚΤ, η Τράπεζα διαθέτει ρευστότητα πέραν των 2 δισ. ευρώ, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονται στα 6,7 δισ. ευρώ περίπου. Επίσης το ποσοστό κάλυψης με προβλέψεις κυμαίνεται μεταξύ 48-50%. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα τα οποία ανακοίνωσε η ΣΚΤ, το πρώτο εννιάμηνο ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας της τράπεζας (Total Capital, Tier 1 Capital και Common Equity Tier 1 Capital) ανήλθε σε 15,23%, σε σύγκριση με 13% που ήταν η απαίτηση (συνολικά) των Εποπτικών Αρχών. Επίσης η τράπεζα εκτίμησε ότι οι νέες απαιτήσεις των Εποπτικών Αρχών θα καθοριστούν στο 14,15% (συνολικά), που σημαίνει ότι υπερκαλύπτει και αυτό το στόχο.

Τον Ιούλιο όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για εισαγωγή των μετοχών της ΣΚΤ στο ΧΑΚ -η οποία δεν έγινε ποτέη ονομαστική αξία των μετοχών της ΣΚΤ καθορίστηκε στα 28 σεντ έκαστη.

Η τιμή εισαγωγής των μετοχών στο ΧΑΚ καθορίστηκε στα 10 σεντ έκαστη. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα η ΣΚΤ διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 13,45 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπεία της ΣΚΤ έχει εγκρίνει ήδη τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2017, ωστόσο δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Όπως ανέφερε στη «Χ» πηγή από τη ΣΚΤ, τα αποτελέσματα θα δοθούν στους υποψήφιους επενδυτές.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy