6C 7N 1H 8O 16S στο The Island Club στη Λεμεσό

Ζοζέφ Πιτόν ντε Τουρνεφόρ, Fouet dont on se sert pour amasser le Ladanum, Ταξίδι στον Λεβάντε, Άμστερνταμ, 1718

6C 7N 1H 😯 16S στο The Island Club στη Λεμεσό

Αντλώντας έμπνευση από την ιαπωνική τελετή Kōdō (Ο Τρόπος του Θυμιάματος), η έκθεση 6C7N1H8O16S προτείνει μια σειρά από οσφρητικές εμπειρίες που αναπτύσσονται γύρω από τις πρώτες ύλες της αρωματοποιίας και ασκήσεις σύνθεσής τους.

Μαζί με θυμιάματα από το Κιότο και αιθέρια έλαια επιλεγμένα σε διάλογο με την επιμελήτρια Ακίκο Μιγιάκε, το The Island Club παρουσιάζει αρώματα από τους Πατρίτσιο ντι Μάσσιμο, Μαίρη Ραμσντέν, Μαγκαλή Ρέους, Πρεμ Σαχίμπ, Άντχαμ Φαραμάοϋι, Σέλια Χέμπτον, Άνταμ Χρίστενσεν και Νικολέττα Φιορρούτσι που δημιουργήθηκαν με τους Creative Perfumers κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου σε επιμέλεια του Fiorucci Art Trust.

Παράλληλα, η αρωματοποιός της Floricienta Iuvenalis, Χρύσα Γρηγορίου, προσεγγίζει μέσω μιας νέας σύνθεσης την ιστορικά συστηματική χρήση του αρωματικού φυτού του νησιού, λάβδανου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Μεσαίωνα για την παραγωγή των ‘Oiselets du Chypre’ (Πουλάκια της Κύπρου) και αργότερα για το φημισμένο άρωμα του Φρανσουά Κοτί ‘Chypre’ (1917).

Το 6C7N1H8O16S αναπτύσσεται γύρω από μια σειρά τόσο γλυπτικών όσο και λειτουργικών κατασκευών σχεδιασμένων από τον αρχιτέκτονα Δάκη Παναγιώτου ειδικά για την έκθεση.

Αγορά Ανεξαρτησίας 34, Λεμεσός, μέχρι 20 Απριλίου

Τρίτη με Σάββατο, 11:00 – 18:00 Επικοινωνία: +357 25 252010

*Κάθε Σάββατο θα βρίσκεται στο χώρο η Χρύσα Γρηγορίου.

 Το The Island Club είναι ένας μη-κερδοκοπικός εκθεσιακός χώρος που αποτελεί πρωτοβουλία του καλλιτέχνη Χριστόδουλου Παναγιώτου. Βρίσκεται στην Αγορά Ανεξαρτησίας στο κέντρο της Λεμεσού  και οικειοποιείται το όνομα της οικογενειακής λέσχης της Νααφη (NAAFI: Navy, Army and Air Force Institutes) που ιδρύθηκεκατά την περίοδο της αποικιοκρατίας με στόχο την παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας στα μέλη των Βρετανικών Ένοπλων Δυνάμεων. Λίγοι ντόπιοι θυμούνται σήμερα την λέσχη, καθώς η πρόσβαση σε αυτήν επιτρεπόταν αποκλειστικά στα μέλη του προσωπικού των Βρετανικών Ένοπλων Δυνάμεων και στους προσκεκλημένους τους.

[email protected]

 www.the-island-club.com

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy