Α. Δαμιανού: Να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία της διχοτόμησης

“Η Τουρκία παραβιάζει με βάναυσο τρόπο την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974. Οι πρόσφατες παράνομες ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κύπρου θα έπρεπε να τύγχαναν έγκαιρης και αποφασιστικής αντιμετώπισης από τη διεθνή κοινότητα. Όπως έγκαιρα και προληπτικά θα έπρεπε να ενεργούσε και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, πράγμα που -δυστυχώς- δεν έπραξε.”, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.
 
Ο κ. Δαμιανού επεσήμανε επίσης πως “οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Τούσκ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αν και περιορίστηκαν στα στοιχειώδη.” Προτεραιότητα παραμένει η αποκλιμάκωση της έντασης, η συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για επανέναρξη του διαλόγου, σημείωσε.
 
Προειδοποίησε επίσης πως “η ανέξοδη ρητορεία και η περιρρέουσα που δημιουργείται από ορισμένους για την επιβολή μέτρων που θα υψώνουν το τείχος της διχοτόμησης είναι ζημιογόνα και πρέπει να σταματήσει.” Είναι, συνέχισε, ένα πράγμα η αντιμετώπιση με πολιτικά και διπλωματικά μέσα της τουρκικής προκλητικότητας και είναι άλλο πράγμα η υιοθέτηση μέτρων που θα εδραιώνουν τη διχοτόμηση και θα βολεύουν την Τουρκία.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy