Α. Γεωργίου: Αυτή η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για το πώς θα αγοράσει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα

Δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η έλευση μόνο ενός γιατρού από την Ελλάδα, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο επικεφαλής του γραφείου υγείας του ΑΚΕΛ Άθως Γεωργίου.

Αυτή η κυβέρνηση, ανέφερε, το μόνο που νοιάζεται είναι για το πώς θα αγοράσει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, ενέργεια όμως που δεν προσφέρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Η λύση που δόθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι άκρως προσωρινή και η ΠΑΣΥΚΙ κλήθηκε να βοηθήσει με τη μεταφορά ενός πνευμονολόγου σε αυτήν για να ξεπεραστεί η κρίση που δημιουργήθηκε λόγω της αδράνειας και της ολιγωρίας του υπουργείου υγείας να δώσει λύσεις, επισήμανε από την πλευρά του στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της Συντεχνίας Σωτήρης Κούμας.

Ακόμη και τώρα, τόνισε, το υπουργείο υγείας δεν απαντά πόσους γιατρούς χρειάζεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας για να μπορέσει να προχωρήσει στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα.

Όσον αφορά το θέμα της συνεργασίας με την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου τόσο ο κύριος Γεωργίου όσο και ο κύριος Κούμας είπαν ότι η διαβούλευση που έγινε δεν ήταν ολοκληρωμένη και η συμφωνία που υπογράφηκε ήταν ετεροβαρής υπέρ του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ταυτόχρονα υπογράμμισαν ότι τάσσονται υπέρ της συνεργασίας των νοσοκομείων με τις ιατρικές σχολές στο πλαίσιο μιας σωστής συμφωνίας για να αποφευχθούν προβλήματα στην εφαρμογή της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy