Α. Γεωργίου: Οι κυπριακές αρχές και η ελληνική κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να δώσουν στοιχεία

“Οι ένοχοι του δίδυμου εγκλήματος, της εισβολής και του πραξικοπήματος, δεν ήταν άλλοι από την ελληνική χούντα, την ΕΟΚΑ Β΄ και από τους αμερικανοβρετανούς που απεργάζονταν την αποσταθεροποίηση στην Κύπρο”

Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη κυβέρνηση που συνδράμει στο έργο της κυπριακής Βουλής για το θέμα του φακέλου της Κύπρου ανέφερε ο Αριστοφάνης Γεωργίου πρώην μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου.

Με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νίκου Βούτση ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων του φακέλου της Κύπρου θα γίνει μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, ο κ. Γεωργίου επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ότι η δημοκρατία ποτέ δε φοβάται την αλήθεια, προσθέτοντας ότι τόσο οι κυπριακές αρχές όσο και η ελληνική κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να δώσουν στοιχεία που θα εμπλουτίσουν το έργο και θα δώσουν πληρότητα στο πόρισμα του φακέλου της Κύπρου.

Ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι με το φάκελο της Κύπρου έχουν κατονομαστεί οι ένοχοι του δίδυμου εγκλήματος, της εισβολής και του πραξικοπήματος, που δεν ήταν άλλοι από την ελληνική χούντα, την ΕΟΚΑ Β΄ και από τους αμερικανοβρετανούς που απεργάζονταν την αποσταθεροποίηση στην Κύπρο γιατί δεν ευνοούσε τα συμφέροντα και τις πολιτικές τους στην περιοχή. Επίσης υπέδειξε ότι πρέπει να αναζητηθούν εκείνα που οι ένοχοι έχουν αφαιρέσει από όλα τα αρχεία είτε της Ελλάδας είτε της Κύπρου.

Ο κ. Γεωργίου υπενθύμισε ότι υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αμέλεια στη φύλαξη πολλών εγγράφων. Αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό όπου ο ίδιος μαζί με τον Τάκη Χατζηδημητρίου ανακάλυψαν 2.500 φακέλους της κυπριακής ΚΥΠ να είναι πεταγμένοι σε ένα κοντέινερ ενώ πολλά από τα αρχεία του ΡΙΚ προορίζονταν για τον σκυβαλότοπο του Κοτσιάτη. Επιτέλους υπέδειξε, όλοι όσοι μπορούν, πρέπει να βοηθήσουν να καταγραφεί η ιστορία και να διδάσκεται στα σχολεία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο λαός πρέπει να ξέρει για να προχωρήσει μπροστά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy