Α. Κυπριανού: Ο ΠτΔ να επιδείξει την πολιτική βούληση για λύση

Ο Άντρος Κυπριανού καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιδείξει πολιτική βούληση για λύση, την οποία δεν επέδειξε στο Κράνς Μοντάνα όπως καταγράφει και στην έκθεση του ο Γ.Γ των Η.Ε.

Μιλώντας μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι το κόμμα του εξακολουθεί να διαφωνεί με τον Νίκο Αναστασιάδη στον οποίο έθεσε σήμερα τις 2 επιλογές που υπάρχουν.

Η μία επιλογή είπε ο κύριος Κυπριανού, είναι να αφεθεί ο χρόνος να παρέρχεται με κίνδυνο να οδηγηθούμε στη διχοτόμηση και η 2η επιλογή είναι να επιδιωχθεί, με όλες τις δυσκολίες, η επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου ώστε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να σταλούν ξεκάθαρα μηνύματα στην διεθνή κοινότητα και στον Γ.Γ των Η.Ε, ότι είναι έτοιμος χωρίς υποσημειώσεις να επιστρέψει στις συνομιλίες με βάση το πλαίσιο που έθεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική αδιαλλαξία, αλλά για να υπάρξει ενότητα πρέπει να υπάρχει και αλληλοσεβασμός.
Πρόσθεσε δε ότι το ΑΚΕΛ επιμένει και στηρίζεται στις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του έδωσε τα νομοσχέδια που εκκρεμούν στην Βουλή και ζήτησε την συναίνεση του ΑΚΕΛ. Όπως τόνισε το ΑΚΕΛ θα εγκρίνει αυτά με τα οποία συμφωνεί και θα απορρίψει αυτά με τα οποία διαφωνεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy