Α. Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τα αιτήματα της Λάρνακα

Την υπόσχεση ότι το ΑΚΕΛ θα συνεργαστεί και θα στηρίξει τα αιτήματα της Λάρνακας όπως είναι το ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας και τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαίου και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο, έδωσε ο Αντρος Κυπριανού στα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας σε πρόσφατη συνάντηση τους. 
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕ Λάρνακας αναφέρεται ότι «η επίσκεψη του Άντρου Κυπριανού πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των συναντήσεων του Επιμελητηρίου της πόλης με πολιτικούς αρχηγούς και υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας».
 
Στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε «δίκαια τα αιτήματα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, της κατασκευής του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας και της πραγματοποίησης του ενιαίου έργου Λάρνακας – Δεκέλειας».
 
Επεσήμανε ακόμη ότι «το ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε ενάντια στο πλαφόν, στη διακίνηση προϊόντων στο Λιμάνι Λάρνακας, ενώ το κονδύλι για τον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας θα πρέπει απαραίτητα να είναι στους προϋπολογισμούς του 2019».
 
Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε επίσης «στα θέματα της τυροκομίας και του προτύπου του χαλουμιού, για το οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να συνεργαστούν και στην πολύ μεγάλη σημασία της ανάπτυξης της καινοτομίας και έρευνας για την οποία το ΑΚΕΛ εισηγείται την καθιέρωση ετήσιων χορηγιών ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θα αναπτύξει τον τομέα και θα εργοδοτήσει χιλιάδες ανέργους επιστήμονες.
 
Ταυτόχρονα συμφώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Λάρνακας για την αναγκαιότητα ομαλοποίησης του τραπεζικού συστήματος ούτως ώστε να δανειοδοτηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας απρόσκοπτα».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το Κυπριακό και την τελευταία διάσκεψη του Κράν Μοντάνα και για τη σημασία εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, τόσο για τους πολίτες της Κύπρου, όσο και για τη σταθερότητα στην περιοχή και υποσχέθηκε κάθε συνεργασία και υποστήριξη των αιτημάτων της Λάρνακας.
 
Καλωσορίζοντας τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου αναφέρθηκε «στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου στο Βασιλικό, στο ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας και στην κατασκευή της 3ης και 4ης φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας».
 
Προστίθεται ότι ο  κ. Σταύρου ήταν «ιδιαίτερα επικριτικός στις καθυστερήσεις της διαδικασίας μετακίνησης πετρελαιοειδών και για τη μη ολοκλήρωση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, έργο με μεγάλη σημασία στον τοπικό τουρισμό και στον κατασκευαστικό τομέα». 
 
Για το ενιαίο έργο λιμανιού – μαρίνας ο κ. Σταύρου είπε πως «η πραγματοποίηση του έργου μπορεί να προστατεύσει τις υφιστάμενες χρήσεις και  να αξιοποιήσει το χερσαίο χώρο, εκτός της κατασκευής διαμερισμάτων και γραφείων και με κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων και συνεδριακών κέντρων».
 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε «στη σημασία του πρότυπου του χαλουμιού και στην κατοχύρωση του, ενώ στάθηκε και στα ωφελήματα της αύξησης του τουριστικού ρεύματος, αλλά και στη σημασία της καινοτομίας και στις προσπάθειες που καταβάλλει το ΕΒΕ Λάρνακας μαζί με τον Δήμο για να μπει και η Λάρνακα στο τρένο για την καινοτομία.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ομιλία του ο Σταύρος Σταύρου αναφέρθηκε τέλος στο ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας για τη λύση του Κυπριακού, όπως και για την κυπριακή οικονομία μετά τη λύση.
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Λιβαδιών, βουλευτές του ΑΚΕΛ της επαρχίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του κόμματος, μέλη του Δ.Σ του ΕΒΕ και μέλη του Επιμελητηρίου.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy