Α.Κυπριανού:Δεν θα δανειστούμε για τις υποχρεώσεις της λύσης

Εναντίον του οποιουδήποτε δανεισμού από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να στηριχτεί ενδεχόμενη λύση του κυπριακού τάσσεται το ΑΚΕΛ, με τον ΓΓ του κόμματος να στέλλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι η οικονομική πτυχή του κυπριακού είναι ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο ωστόσο λανθασμένα κατά την άποψη του ΑΚΕΛ ηγέρθη από τον Έσπεν Μπαρθ Έϊντε από τώρα. Τόνισε όμως πως η θέση του ΑΚΕΛ είναι πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ένα δημόσιο χρέος που δυσκολεύεται να πληρώσει, και πως με ενδεχόμενο δανεισμό για στήριξη της λύσης η Κύπρος θα βουλιάξει. Αυτό είπε είναι κάτι που οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κατά νου. Η Τουρκία πρόσθεσε έχει ευθύνες και θα πρέπει να δούμε πως θα συνεισφέρει.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Άντρος Κυπριανού είπε πως το ΑΚΕΛ είναι πατριωτικό και υπεύθυνο κόμμα και βάση αυτών των χαρακτηριστικών κρίνει την ομιλία του Προέδρου. Υποστήριξε τον Πρόεδρο στο πώς έθεσε τα σημαντικότερα ζητήματα στην ομιλία του.

Ανέφερε ωστόσο, πως για το πρόσωπο του Μουσταφά Ακιντζί, θα πρέπει να προστίθεται πάντοτε ότι παρά την διαχρονική του βούληση για λύση, στο τέλος τα πάντα θα αποδειχθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Άφησε επίσης αιχμές εναντίον άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι θα πρέπει δημόσια να πουν αυτά που αναφέρουν και στις συνεδρίες του εθνικού συμβουλίου, ώστε η κοινωνία να έχει ξεκάθαρη εικόνα των θέσεων του καθενός. Διευκρίνισε πάντως πως δεν αναφέρεται στις θέσεις της ΕΔΕΚ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy