A.Νεοφύτου: “Φτιάχνουμε την καλύτερη Κύπρο”

Μεγάλα οράματα δεν χωρούν σε μοιρασμένες πατρίδες. Και έχουμε μεγάλα οράματα για τον τόπο μας, η Κύπρος μπορεί να παίξει πολιτικό, γεωστρατηγικό, οικονομικό και κοινωνικό ρόλο, πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτόν που αναλογεί στο μέγεθός της, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου σε ομιλία του στο Παγκύπριο Συνέδριο της Νεολαίας του κόμματος, ΝΕΔΗΣΥ, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

Αυτή, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, είναι η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας όλοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. “Αυτή είναι η ευκαιρία που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει ό,τι μπορεί να την αδράξει. Αυτή είναι η ευκαιρία που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο με την εκλογή του κ. Μουσταφά Ακκιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Και αυτή είναι η ευκαιρία που πρέπει να αντιληφθεί και η ίδια η Τουρκία. Ότι το συμφέρον και της ίδιας, περνά μέσα από τον δρόμο της ειρήνης.

Ανέφερε περαιτέρω ότι η επανένωση της Κύπρου είναι χρέος ζωής για όλους μας και διαβεβαίωσε ότι “θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει πράξη”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του για το Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην προοπτική να καταστεί η χώρα πυλώνας ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας σε όλη τη γύρω περιοχή, σημείωσε ότι η Κύπρος μπορεί να αξιοποιεί συμφέροντα και συνέργειες που συνεχώς προκύπτουν στην περιοχή και είπε ότι “το εθνικό μας πρόβλημα έχει πλέον μπει σε ένα πολύ μεγαλύτερο γεωπολιτικό κάδρο, που έχει να κάνει και με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, την ειρήνη και την συνεργασία των χωρών στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, την αντιμετώπιση του Ισλαμικού φονταμενταλισμού, την μετανάστευση και ένα σωρό άλλα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν έχουν μόνο πολιτικές προεκτάσεις. Ανοίγουν και τεράστιες γεωπολιτικές και οικονομικές προοπτικές, τις οποίες έχουμε υποχρέωση να λαμβάνουμε υπόψη”.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους τους συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν για το εθνικό θέμα, διεθνώς, αλλά και για τις σχέσεις με τις νεολαίες των τ/κ κομμάτων, για να συμπληρώσει ότι είναι “η γενιά που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες όπου ένας σωστός συμβιβασμός στο Κυπριακό θα είναι προς το συμφέρον όλων. Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, αλλά και όλων των λαών της περιοχής”, που δείχνουν ότι μπορεί να υπερνικήσει το φόβο και να ασχοληθεί με την ελπίδα, “την ελπίδα που δημιουργεί αδιαμφισβήτητα η νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού”.

“Φτιάχνουμε την καλύτερη Κύπρο”

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπενθύμισε ότι πέρυσι, από το ίδιο βήμα είχε δώσει στη νεολαία του ΔΗΣΥ,  μια υπόσχεση, “ότι παρά τις δυσκολίες και τα όσα δραματικά έχουν γίνει, δεν θα αφήσουμε αυτή τη γενιά, την δική σας γενιά, να είναι η χαμένη γενιά της Κύπρου”, για να δηλώσει “δεν είμαστε σε θέση ακόμη να πούμε ότι έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε. Περνάμε ακόμα δύσκολα”, αλλά ότι “είμαστε όμως σε θέση να πούμε ότι διανύσαμε μεγάλο δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Ότι η Κύπρος πάει μπροστά. Ότι είμαστε ακόμη πιο πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε”.

Καταφέρνουμε, είπε, και φτιάχνουμε την Κύπρο της προόδου και της δημιουργίας και συμπλήρωσε ότι “κάθε μέρα, κάθε ώρα, η καλύτερη Κύπρος γίνεται πραγματικότητα”,  “φτιάχνουμε την καλύτερη Κύπρο”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “έχουμε διαψεύσει τους κήρυκες του χάους εντός Κύπρου πανηγυρικά. Έχουμε πετύχει πολύ περισσότερα από όσα και οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές του εξωτερικού ανέμεναν”.

Υπέμνησε τους τομείς που συνέβαλαν στην ευημερία και είπε ότι αναπτύσσονται και άλλοι τομείς δραστηριότητας με υψηλή προστιθέμενη αξία, όπως η παιδεία, η υγεία, η έρευνα, η τεχνολογία. “Δημιουργούμε επιτέλους το ελκυστικό περιβάλλον ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων. Το τεχνολογικό πάρκο για παράδειγμα, που επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά. Τομείς στους οποίους η Κύπρος, μπορεί και πρέπει να γίνει ανταγωνιστική”, σημείωσε.

Αναφέρθηκε περαιτέρω σε “ριζική μεταρρύθμιση παντού” και είπε ότι δημιουργείται το νέο κυπριακό κράτος, ενώ ανέφερε ότι “έχουμε κάνει τεράστια βήματα”, σε ό,τι αφορά το ΕΕΕ, τη μεταρρύθμιση λειτουργίας του ίδιου του κράτους, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε μεγάλες αναπτύξεις όπως το καζίνο, οι μαρίνες, το τεχνολογικό πάρκο, στην παιδεία.

Κυρίως όμως, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, “έχουμε αλλάξει την συζήτηση. Η πολιτική ατζέντα φίλοι μου, δεν είναι πλέον οι περικοπές και οι δυσκολίες. Είναι τα έργα, οι φοροελαφρύνσεις, η μεταρρύθμιση, ο νέος προσανατολισμός της Κύπρου”.

Αυτή είναι, είπε, και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι έχουμε απτά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα και ανέφερε ότι η δουλειά της Κυβέρνησης τυγχάνει της αναγνώρισης πανευρωπαϊκά. “Η οικονομία μας αναβαθμίζεται διαρκώς. Η εμπιστοσύνη επανέρχεται. Και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό”, ενώ δήλωσε ότι “έχουμε σήμερα την πιο αξιόπιστη Κύπρο”.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy