Α. Νεοφύτου: Θετική η χθεσινή εξέλιξη για το Κυπριακό

Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη στο Κυπριακό ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, παρατηρώντας ότι δεν έχει ικανοποιηθεί η θέση της τουρκικής πλευράς για πολυμερή και διαπραγμάτευση σε παράλληλα τραπέζια, ενώ επιβεβαιώνει τη στήριξη του κόμματος τους στη διαδικασία που έχει συμφωνήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε δήλωση στη Βουλή είπε ότι θεωρεί πως η ψεσινή απόφαση είναι μια θετική εξέλιξη,

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εξ υπαρχής ξεκαθαρίσει ότι η επανέναρξη του διαλόγου, προϋποθέτει να συνεχίσουμε από εκεί που έμειναν τα πράγματα στο Mont Pelerin.

“Θα υπάρξει ένας εντατικός διάλογος εντός Κύπρου, στον οποίο θα συζητηθούν όλα τα κεφάλαια με περισσότερη βαρύτητα στα κριτήρια του εδαφικού, για να ακολουθήσει η συζήτηση από τους δύο ηγέτες εκτός Κύπρου” συνέχισε αναφέροντας ότι “η θέση της τουρκικής πλευράς δεν έχει ικανοποιηθεί, που μιλούσαν για απευθείας σε πολυμερή και παράλληλα τραπέζια”.

“Εμείς στηρίζουμε τον Πρόεδρο και τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί και συμφωνηθεί και παραμένουμε προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο, να στηρίξουμε την προσπάθεια για επανένωση του τόπου και να βρούμε μια σωστή λύση του Κυπριακού βασισμένη στο ευρωπαϊκό δίκαιο και στις ευρωπαϊκές αρχές”, ανέφερε τέλος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy