ACTA: Τεράστια προβλήματα στον τουρισμό από την καθυστέρηση της Πλατείας

Την έντονη αντίδραση του για την επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών για την Πλατεία Ελευθερίας, εκφράζει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και καλεί το Δημαρχείο της Λευκωσίας να πάρει δραστικές αποφάσεις για το θέμα.
 
Σε δελτίο Τύπου ο ACTA σημειώνει ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της Πλατείας προκαλεί τεράστια προβλήματα στην πρωτεύουσα.
 
Συγκεκριμένα, εξηγεί, πως αυτή η καθυστέρηση επηρεάζει τις εργασίες των μελών του Συνδέσμου, αφού οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δυσκολεύονται να οργανώσουν ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας. Επίσης, παρατηρείται μεγάλη ταλαιπωρία στη διακίνηση τόσο των ξένων επισκεπτών, όσο και των ντόπιων.
 
Το σημαντικότερο, όμως, πρόβλημα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, είναι η άσχημη εικόνα που αποκομίζουν οι τουρίστες όταν έρχονται αντιμέτωποι με τα εργοτάξια και την ακαλαισθησία που επικρατεί στο χώρο.
 
Ο ACTA καλεί το Δημαρχείο της Λευκωσίας να πάρει δραστικές αποφάσεις για το θέμα της Πλατείας Ελευθερίας, διότι, όπως αναφέρει, η σημερινή εικόνα δυσφημίζει, όχι μόνο την πρωτεύουσα, αλλά ολόκληρη την Κύπρο. «Εδώ και τώρα, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το ποιος, πώς και πότε θα ολοκληρώσει την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας» τονίζει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy