Αδασμοαφορολόγητα τσιγάρα εντοπίστηκαν σε περίπτερο στην Επαρχία Λευκωσίας

Συνολικά 39 κούτες (39Χ200 τεμάχια) αδασμοαφορολόγητων τσιγάρων μάρκας VV1, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα και τα οποία φαίνεται ότι προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές, εντόπισε σήμερα το Τμήμα Τελωνείων σε περίπτερο στην Επαρχία Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, τα τσιγάρα εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε συνεργασία με την Αστυνομία.
 
Κατά την έρευνα εντοπίστηκε μαρτυρία για τη διάθεση και άλλων 61 κούτων (61Χ200 τεμάχια) παρόμοιων τσιγάρων.

Ο κυπριακής καταγωγής ιδιοκτήτης του περιπτέρου, συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και τα τσιγάρα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση. Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα και τον καπνό ανέρχονται σε €1,373. 

Το Τμήμα Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €6,000 και ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.  Τα καπνικά προϊόντα έχουν εγκαταλειφθεί και θα καταστραφούν από το Τμήμα Τελωνείων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τονίζεται ότι το Τμήμα Τελωνείων θα συνεχίσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy