Άδεια παραμονής και δουλειά «έταζαν» σε μάρτυρα οι γονείς της Ε. Ηροδότου

Παρά τη μακρά αντεξέταση, ο Γκόραν Βούτζιτς, μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του τροχαίου με θύμα το 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου, απέρριψε τις υποβολές του δικηγόρου των γονέων της Έφης Ηροδότου, Χρήστου Τριανταφυλλίδη, ότι ήρθε για να ξαναπεί ψέματα στο δικαστήριο.

Αντεξεταζόμενος, ο Σέρβος επανέλαβε ότι είχε δώσει ψευδή κατάθεση για την υπόθεση του τροχαίου, στην οποία εμπλέκεται η Έφη Ηροδότου, καθώς οι γονείς της, του υποσχέθηκαν παράταση της άδειας παραμονής του στην Κύπρο και δουλειά στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. Ήταν όπως ανέφερε κάποιες από τις πιο σημαντικές αιτίες που τον ώθησαν να δώσει ψευδή κατάθεση.

«Ωστόσο σε μεταγενέστερο στάδιο ένιωσα ηθική υποχρέωση να βοηθήσω την οικογένεια, καθώς είχα δει τότε στα μάτια τους δάκρυα και πόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώπιον του δικαστηρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή τη φορά ήρθε εγχειρισμένος και με προβλήματα υγείας, για να πει την αλήθεια, έτσι ώστε να μην βγει ψεύτης.

Ανέφερε ότι υπήρξαν κι άλλοι λόγοι που τον οδήγησαν να έρθει ξανά στην Κύπρο, ανατρέχοντας στο δράμα της οικογένειας του Αιμίλιου Ιωάννου. Ερωτηθείς γιατί δεν είχε την ίδια ευαισθησία στο παρελθόν όταν κατέθετε ξανά, υποστήριξε ότι ο κ. Ηροδότου του είχε πει πως η κόρη του δεν έφταιγε και πως η πλευρά του αγοριού τους ασκούσε πίεση.

Επανέλαβε οτι του ζήτησαν να πει ότι ήταν ο άνθρωπος που εγκατέστησε το σύστημα ελέγχου εξόδου προσωπικού στο Four Seasons και ότι από αυτό τίποτα δεν μπορεί να σβηστεί.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων του δικηγόρου των γονέων της Έφης Ηροδότου, ανέφερε ότι δεν θυμάται τον τόπο και τον επακριβή χρόνο που έδωσε το διαβατήριό του και τα χαρτιά για την άδεια παραμονής του στην Κύπρο στην οικογένεια. «Σημασία έχει ότι τα έδωσα, για μένα αυτό είναι το σημαντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κώστας Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy