Αδιέξοδο στη συνάντηση εκπαιδευτικών οργανώσεων και Υπ. Παιδείας

Παραμένουν και οι δυο στις θέσεις τους εκπαιδευτικές οργανώσεις και Υπουργός Παιδείας.

Ο Υπουργός εμμένει στην μονομερή υλοποίηση των αποφάσεων του Υπουργικού και οι εκπαιδευτικοί ο διάλογος να γίνει από μηδενική βάση. 

Η συνάντηση άρχισε στις τέσσερις το απόγευμα στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ και έληξε μιάμιση ώρα αργότερα.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, αφού ευχαρίστησε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την πρόσκληση, είπε ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους για να δουν πως μπορούν να προχωρήσουν, έχοντας κατά νου πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και να αποφύγουν την ένταση που επικρατεί αυτές τις μέρες στην εκπαίδευση.
 
«Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι φίλοι εκπαιδευτικοί εμμένουν στις απόψεις τους, δηλαδή να αποσυρθούν οι προτάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, να πάμε ξανά στις 2 Ιουλίου, να ξεκινήσουμε την στελέχωση από μηδενική βάση, για να τα ξαναδούμε όλα στα πλαίσια του εξορθολογισμού. Έχουμε πει ότι είμαστε ανοικτοί στο διάλογο. Έχουμε προχωρήσει την στελέχωση στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου. Ήδη έχουν βγει οι πρώτες μεταθέσεις. Αύριο ολοκληρώνονται. Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε όλα στο τραπέζι του διαλόγου, συμπεριλαμβανομένου και των τεσσάρων προτάσεων του Υπουργικού, στα πλαίσια του εξορθολογισμού και των υποδείξεων του Γενικού Ελεγκτή», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση αν είναι η θέση και του Προέδρου της Δημοκρατίας η στάση που κράτησε σήμερα στην συνάντηση, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι θα γίνουν δηλώσεις από εβδομάδας.
 
Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας, την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Αίγλη Παντελάκη και την Προϊστάμενη του Τμήματος Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας, για την συνάντηση που είχαν, είπε ότι αντάλλαξαν διάφορες απόψεις.
 
«Εμείς αυτή την στιγμή ως εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν θα κάνουμε οποιαδήποτε δήλωση, γιατί θα κάνουμε μια έκτακτη συνεδρία οι Γραμματείες των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων και στη συνέχεια θα προβούμε σε δηλώσεις. Είναι εδώ οι Γραμματείες μας. Ήμασταν από πριν σε συνεχή διαβούλευση και διάσκεψη, οπότε νομίζω ότι τώρα θα πάμε σε μια έκτακτη συνεδρία», πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένοι από την συνάντηση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια διαφορά απόψεων.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, στις δικές του δηλώσεις είπε ότι τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα πλέον στο χώρο της παιδείας, γιατί προσδοκούσαν σήμερα ότι θα υπήρχε κάποιος χώρος συνεννόησης για τα σοβαρά ζητήματα.
 
«Φαίνεται ότι αυτός ο ελάχιστος χώρος συνεννόησης δεν μπορεί να υπάρξει», σημείωσε.
 
Σε παρέμβαση του, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι είχαν καταβάλει στη συνάντηση πάρα πολλές προσπάθειες για να χτίσουν γέφυρα. «Εισηγηθήκαμε και τρόπους για να φύγουμε από το αδιέξοδο, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι αυτή που έχει περιγραφεί από τον Υπουργό.  
 
Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του είπε ότι υπερέβηκαν και τις εντολές των συλλογικών τους σωμάτων, των συλλογικών τους οργάνων, αλλά,  δυστυχώς, ήταν αδύνατο να επιτευχθεί κάποια συμφωνία για να κάνουν το επόμενο βήμα.  
 

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συνεδριάσουν  στη συνέχεια για μέτρα. 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy