Αδικαιολόγητες πολλές ανησυχίες

Τη θέση ότι πολλές ανησυχίες όσον αφορά το Κυπριακό δεν έχουν έδαφος και δεν δικαιολογούνται, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι “δεν μπορεί επειδή ανησυχούμε για κάτι να μας καταλάβει ο παραλυτικός φόβος και να μείνουμε αδρανείς για να εδραιωθεί η κατοχή”.

Το θέμα είναι να εργαστούμε κατά τρόπο που να ξεπεραστούν οι ανησυχίες ή να μην δικαιολογούνται, σημείωσε. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την έξοδό του από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, μετά το τέλος της πανηγυρικής δοξολογίας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σε ερώτηση εάν έχει “κλειδώσει” η ομάδα που θα τον συνοδεύει στην Ελβετία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι γίνονται οι προετοιμασίες σε ότι αφορά τους εμπειρογνώμονες και τους νομικούς σύμβουλους που θα τον συνοδεύουν.

Σε ερώτηση τί να αναμένεται την Κυριακή από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: “Εκείνοι αναμένουν την ενημέρωση και εγώ βεβαίως την υποστήριξη”.

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα που πρέπει να φρονηματίσει όλους. Με την έννοια, πρόσθεσε, ότι “οσάκις ο ελληνισμός ήταν ενωμένος είχε την δυνατότητα να επιτύχει ανάλογες με την νίκη αλλά και την δόξα που απονέμεται στο έθνος στις 28 του Οκτώβρη 1940. Πιστεύω ότι είναι μια μέρα απόδοσης τιμής σε εκείνους που μας κάνουν περήφανους. Αλλά και μια μέρα προβληματισμού για τα όσα θα πρέπει να πράξουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε την ελευθερία ολόκληρης της πατρίδας μας”.

Είμαστε, είπε, υπό κατοχή και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανένας να την παραγνωρίσει. `Οσοι ζούμε σε ένα μέρος της πατρίδας μας ελεύθεροι, συνέχισε, “θα πρέπει μέσα από τους αγώνες μας να επιτύχουμε την επανένωση αλλά και την απαλλαγή του τόπου από την κατοχή. Αυτό είναι το χρέος μας”, κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy