Αδυνατεί να πληρώσει στο ΔΝΤ τις δόσεις Ιουλίου η Αθήνα

Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλει τις τέσσερεις δόσεις της προς το ΔΝΤ από τις 5 ως τις 19 Ιουλίου καθώς δεν διαθέτει το ποσό που αναλογεί και που φτάνει το 1,6 δις, δήλωσε στο Μέγκα Ελλάδος ο υπουργός εσωτερικών της χώρας Νίκος Βούτσης.

Αυτό σημείωσε είναι γνωστόν και πρόσθεσε ότι η Αθήνα συζητά  στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία που θα μπορέσει η χώρα να αναπνεύσει.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών ώστε να υπάρξει συμφωνία ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως αυτές μπορεί να παραταθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε μια συμφωνία – πακέτο.

Δεν απέκλεισε το δημοψήφισμα λέγοντας πως ο λαός θα πρέπει να αποφασίζει έμμεσα ή άμεσα.

Εσωτερικές αντιπαραθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Να μην πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ και να ψάξει εναλλακτικές λύσεις καλεί τον πρωθυπουργό η «Αριστερή πλατφόρμα» τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός με ιδιωτικοποιήσεις και με νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα. Στο κείμενο που θα τεθεί σε ψηφοφορία αμέσως μετά το τέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του.

Επίσης η αριστερή πλατφόρμα αναφέρει ότι η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου, και η παράταση της εφαρμογής των προηγουμένων. Αυτή η εξέλιξη σημειώνεται , πρέπει να αποτραπεί.

in.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy