Άδωνις με ΠΑΣΟΚ vs Άδωνις με ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Μητσοτάκης από ανεπρόκοπος γόνος έγινε κύριος και εργατικός

Οι πολιτικές κωλοτούμπες του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Άλλωστε στο στόχαστρο του κ. Γεωργιάδη έχουν μπει κατά καιρούς σχεδόν όλοι εκείνοι με τους οποίους συμπαρατάσσεται τα τελευταία χρόνια, όπως ο Αντώνης Σαμαράς τον οποίο κάποτε χαρακτήριζε φυγόπονο πολιτικό που κρύβεται.

Τον Ιούνιο του 2011 λοιπόν, σε μια περίοδο που ο κ. Γεωργιάδης επιτίθετο σε όποιον τολμούσε να μιλήσει για αποχώρησή του από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και προσχώρησή του στη ΝΔ διερωτώμενος αν όποιος διακινεί τέτοια σενάρια έχει σώας τας φρένας ή μήπως είναι παρανοϊκός ναρκομανής, κλήθηκε να σχολιάσει πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των βουλευτικών αποδοχών.

Και είπε ο κ. Γεωργιάδης για τον σημερινό αρχηγό του:

«Ζούμε στην εποχή του λαϊκισμού, ο οποίος δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Χθες ας πούμε πήρε τη μορφή ενός βαθύπλουτου γόνου του πολιτικού μας συστήματος, ο οποίος βρήκε τη λύση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας στη βουλευτική αποζημίωση και στα δήθεν προνόμια των βουλευτών».

«Βεβαίως, αν είσαι βαθύπλουτος γόνος μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικές ανησυχίες. Επειδή προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζεται να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους άρα δεν έχει καμία ανάγκη για οτιδήποτε όσον αφορά τη λύση των πραγματικών προβλημάτων της ζωής», πρόσθεσε.

Κατέληξε δε ως εξής: «Μια τέτοιου τύπου συζήτηση θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για να λύσουμε πράγματι τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και να δώσουμε πράγματι λύσεις στο σταυροδρόμι στο οποίο βρισκόμαστε. Όχι λύσεις λαϊκίστικες τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά λύσεις πραγματικές.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Ο Γεωργιάδης είναι προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη για την αντιπροεδρία της ΝΔ και φυσικά μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον αρχηγό του. Ευτυχώς για εμάς, το Luben εντόπισε ορισμένα σημεία από πρόσφατη συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και μας τα παρουσιάζει για να μην έχουμε πια καμιά αμφιβολία για το ποιος είναι «ο βασιλιάς της κωλοτούμπας».

Και τι δεν λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης: ότι ο Μητσοτάκης είναι πάρα πολύ καλό παιδί, ότι είναι κύριος, νοικοκύρης, εργατικός κι ότι αν εκλεγεί θα ξεχάσουμε ότι βρισκόμασταν σε κρίση. Το ότι το γνωστό για τη χιουμοριστική διάθεση με την οποία αντιμετωπίζει τα πάντα, Luben, θυμήθηκε με αφορμή τα παραπάνω τον σμήναρχο Κάκαλο και τον Χλαπάτσα από τη σειρά «Της Ελλάδος τα Παιδιά» είναι μάλλον σύμπτωση…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy