Αφαίρεση υπερχρεώσεων ζητούν από τις τράπεζες οι δανειολήπτες

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) κάλεσε σήμερα τις τράπεζες να προβούν από μόνες τους σε αφαίρεση των υπερχρεώσεων από τα δάνεια και την Κεντρική Τράπεζα να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος.

Με ανακοίνωση στην οποία χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις θέσεις του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, σχετικά με τις υπερχρεώσεις των ΑΠΙ, όπως διατυπώθηκαν στο ενημερωτικό του σημείωμα για τους δανειολήπτες (ημερ. 8/2/2017), ο Σύνδεσμος καλεί εκ νέου τους δανειολήπτες να ενδιαφερθούν για τα δάνειά τους και να προχωρήσουν άμεσα σε αίτημα για αναδιάρθρωση τους, διεκδικώντας αφαίρεση των παράνομων χρεώσεων. Οι δανειολήπτες που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα δάνεια τους, μπορούν να απαιτήσουν γραπτώς αφαίρεση των υπερχρεώσεων και ανάλογη διόρθωση των λογαριασμών τους, όπως αναφέρει.

«Θεωρούμε καθήκον μας να καλέσουμε όλα τα ΑΠΙ, να προβούν από μόνα τους σε αφαίρεση των υπερχρεώσεων» σημειώνει ο Σύνδεσμος, καλώντας ταυτόχρονα και την Κεντρική Τράπεζα να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος και να καλέσει όλα τα ΑΠΙ να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες για πραγματική εξυγίανσή τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy