Αφέθηκε ελεύθερη η γυναίκα που κατηγορήθηκε για έκτρωση

Μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου για πενθήμερη κράτηση σε γυναίκα και γυναικολόγο της λόγω διακοπής κύησης, σήμερα, η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη ενώ ο γιατρός θα αφεθεί ελεύθερος εντός της ημέρας.

Πενθήμερη κράτηση σε γυναικολόγο και ασθενή του για έκτρωση

 

`Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η 21χρονη αφέθηκε ελεύθερη μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων της Αστυνομίας, αφού ο Αρχηγός της δύναμης είχε ζητήσει όπως αυτές προχωρήσουν τάχιστα. Οι εξετάσεις όσον αφορά τον γιατρό συνεχίζονται. Στο παρόν στάδιο παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος αύριο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

“Παρόλο που δεν έχει εκπνεύσει το διάταγμα των πέντε ημερών λόγω του ότι δεν χρειάζετο να παραμείνει υπό κράτηση, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις, η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη”, είπε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως η υπόθεση συνεχίζει να διερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος και να προωθηθεί για τα περαιτέρω.

Το θέμα δημιούργησε έντονη αναστάτωση στην κοινωνία, η οποία έφερε ξανά στο φως την συζήτηση για ανάγκη αλλαγής της παρούσας νομοθεσίας περί εκτρώσεων.

Εν τούτοις,  η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy