Αυτή η δίκη είναι απειλή για όλους τους δημοσιογράφους δήλωσε ο Σαμπουτζού στο δικαστήριο

Αυτή η δίκη είναι απειλή για όλους τους δημοσιογράφους, δήλωσε στην υπεράσπισή του σήμερα ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Τζουμχουριέτ Μουράτ Σαμπουτζού ο οποίος είναι ανάμεσα στους δημοσιογράφους της εφημερίδας οι οποίοι δικάζονται με την κατηγορία της παροχής βοήθειας στο Κίνημα Γκιουλέν.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος είπε ότι το κόστος της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Τουρκία είναι η σύλληψη.

Ο Μουράτ Σαμπουτζού ανέφερε ότι ένας δημοσιογράφος έχει επαφές με όλους αλλά κρατάει απόσταση. ¨Ενώ υπάρχουν 18 χιλιάδες χρήστες του ByLock ήρθα σε επαφή με 13 άτομα. Ως δημοσιογράφος δεν συνάντησα καν το 1 τοις χιλίοις. Ήταν λιγότεροι”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι κατηγορείται για στήριξη του πραξικοπήματος επειδή με τα Tweet του δεν εφάρμοσε την απαγόρευση για δημοσίευση σχετικά με την 17 Δεκεμβρίου που αφορούσε τα χρήματα που μεταφέρονταν σε κούτες παπουτσιών.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος είπε πως τα μεσάνυχτα του πραξικοπήματος όταν τα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τα κεφάλια τους ο τίτλος της εφημερίδας ήταν έτοιμος. “Είμαστε εναντίον του πραξικοπήματος, η λύση είναι η δημοκρατία”, ήταν ο τίτλος σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ο εισαγγελέας δεν τον ενέταξε στον φάκελο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy