Αυτή τη φορά ας τηρήσουν τις υποσχέσεις τους…

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, βρέθηκε στο Νοσοκομείο της Κυπερούντας που, όπως είναι καλά γνωστό, αποτελεί το μοναδικό δημόσιο ίδρυμα υγείας στην επαρχία της Λεμεσού, το οποίο εδώ και δεκαετίες καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες κατοίκους των κοινοτήτων της Πιτσιλιάς και γενικότερα της περιοχής του Τροόδους.

Κατά γενική ομολογία, το Νοσοκομείο Κυπερούντας επιτελεί σημαντικό έργο και φαίνεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής το εμπιστεύονται παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και εξοπλισμό, κάτι που οι Τοπικές Αρχές των κοινοτήτων επισημαίνουν συνέχεια τα τελευταία χρόνια ζητώντας την αναβάθμισή του.

Στη διάρκεια, λοιπόν, αυτής της επίσκεψής του, ο κ. Παμπορίδης παρακάθισε σε σύσκεψη με τους κοινοτάρχες των χωριών της περιοχής του Τροόδους, από τους οποίους άκουσε παράπονα και εισηγήσεις. Η απόφαση που εξαγγέλθηκε είναι ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμπλεγματοποίηση του Νοσοκομείου Κυπερούντας με τα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στον Αγρό και στις Πλάτρες, ώστε να καλύπτονται τα κενά που υπάρχουν σήμερα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αποφασίστηκε επίσης, όπως τα Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου εργάζονται μέχρι τις 6.30 το απόγευμα για καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Μια άλλη εξαγγελία από τον Υπουργό Υγείας είναι η δημιουργία Σταθμού Ασθενοφόρων στο Σαϊττά και στην Ευρύχου, κάτι που χαιρετίστηκε ιδιαίτερα από τους κοινοτάρχες των δύο περιοχών. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρώτη περίπτωση, η λειτουργία Σταθμού με ασθενοφόρο και ειδικευμένο προσωπικό στον Σαϊττά (εκεί όπου σήμερα λειτουργεί και Πυροσβεστικός Σταθμός) αποτελούσε πάγιο αίτημα, τουλάχιστον, εκ μέρους του κοινοτάρχη Μονιάτη, αφού αποτελεί κομβικό σημείο για τις κοινότητες της περιοχής Πιτσιλιάς αλλά και τις κοινότητες που αποτελούν τα λεγόμενα ορεινά θέρετρα του Τροόδους στην επαρχία Λεμεσού.

Απόλυτη ικανοποίηση, όπως μας ανέφεραν, αισθάνονται οι κοινοτάρχες της περιοχής από το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον κ. Παμπορίδη και τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην μείνουν κι αυτά εξαγγελίες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Αν μη τι άλλο, ας αναλογιστούν οι κυβερνώντες ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών κάνουν καθημερινό αγώνα, χρόνια τώρα, για να κρατήσουν ζωντανή την ύπαιθρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy