Αυτή τη φορά ο κυπριακός λαός ξέρει! Ένας μόνο δρόμος ελπίδας: Σταύρος Μαλάς

Της Γιώτας Δημητρίου

Αυτή η προεκλογική περίοδος έχει τα γνωστά χαρακτηριστικά κάθε προεκλογικής περιόδου. Λίγη προπαγάνδα, λίγα ψέματα, λίγες υπερβολές και μπόλικες δεσμεύσεις. Και στο τσακίρ κέφι, αν ο υποψήφιος είναι ήδη ΠτΔ, εξαγγελίες εκατομμυρίων για κονδύλια και χορηγίες σε Δήμους και χωριά.

Μόνο που οι πρωταγωνιστές αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι πλέον ανοικτά χαρτιά μπροστά στον κάθε Κύπριο πολίτη. Δεν χρειάζεται, σαν άλλες φορές, να μελετήσει ιδιαίτερα ο λαός, φτάνει να μην πάσχει από έλλειψη μνήμης. Αν ο λαός έχει μνήμη και θυμάται τα όσα διαδραματίστηκαν στον τόπο τα τελευταία πέντε χρόνια, τότε ξέρει. Ξέρει πολύ καλά ο κυπριακό λαός τι είναι ο κάθε υποψήφιος!

Ξέρεις ποιος ψήφισε να απαγορευτεί στον ΠΑΣΥΚΑΦ να βρίσκεται έξω από εκκλησίες για να ενισχύει το ταμείο και το βαρυσήμαντο έργο που επιτελεί. (Πέρσι τον Δεκέμβριο το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ πέρασαν τροπολογία στη βουλή που αφήνει τον έλεγχο στις εκκλησιαστικές επιτροπές).
Ξέρει ποιος ψήφισε να ιδιωτικοποιηθούν οι παραλίες μας
Ξέρεις ποιος προχώρησε σε κούρεμα καταθέσεων
Ξέρει ποιος στήριξε την ανέγερση μνημείου του Γρίβα
Ξέρει ποιος μάζεψε δίπλα του ακροδεξιά στοιχεία
Ξέρει ποιο λεηλατούν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία με νομοθεσίες εντός της βουλής
Ξέρει ποιοι δεσμεύτηκαν και «ξεδεσμεύτηκαν» εν μία νυχτί
Ξέρει ποιοι βαδίζουν με το όνομα του μπαμπά και τα εκατομμύρια της μαμάς έχοντας ουσιαστική δράση υπερ του λαού και του τόπου μηδέν και μοναδικό όραμα αυτό της διχοτόμησης
Ξέρει ποιος ΥΠΟΙΚ ποιου κόμματος μας έλεγε πριν ένα μήνα ότι είναι…. ψηλός ο κατώτατος μισθός
Ξέρει ποιος επιδιώκει με ψηφίσματα (και αποχές) μέσα στη βουλή νομοθεσίες και αποφάσεις που κατακρεουργούν τον «λαουτζίκο» και ενδυναμώνουν μόνο το κεφάλαιο.

Ο λαός αυτή τη φορά ξέρει. Όχι από τη δράση κάποιων το ʼ74 που ήταν δικηγόροι των πραξικοπηματιών, όχι από τη δράση κάποιων πριν 10-15 χρόνια που ενδεχομένως το παρελθόν να μην τους τιμά καθόλου και να κουβαλεί σκάνδαλα, αλλά από τα τελευταία πέντε χρόνια. Μόνο από τα τελευταία πέντε χρόνια, ο λαός ξέρει.

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ατάκες του τύπου «είναι όλοι το ίδιο», ούτε για δήθεν «δεν ήξερα». Είναι όλα μπροστά μας, ξεκάθαρα και σταράτα.

Μόνο ένας διεκδικεί τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας με καθαρά χέρια, χωρίς ψεγάδια, χωρίς “λερωμένο παρελθόν και λάθος αποφάσεις παρελθόντος”, χωρίς ακροδεξιούς στο πλάι του, με μοναδικό του στόχο την ευημερία και επανένωση του λαού.

Ένας επιστήμονας, νέος, οικογενειάρχης, με γνώσεις, με κύρος, με ευφυία, με όραμα, με στόχους,ο οποίος μετρά το λόγο του και είναι εδώ για το καλό του τόπου, όχι για το δικό του.

Ο λαός, αυτή τη φορά ξέρει, πως η ελπίδα για να ένα καλύτερο αύριο σε αυτό τον τόπο, είναι ο Σταύρος Μαλάς.

Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν δικαιολογίες, τα δεδομένα είναι μπροστά μας με τρανταχτά γεγονότα. Οτιδήποτε άλλο είναι προσκολλήσεις σε ιδέες και φανατισμούς που απέχουν από την έγνοια για το καλό του τόπου και των παιδιών μας.

Αυτή τη φορά ξέρουμε. Χωρίς «μα» και «γιατί». Αν θέλουμε να μας ενώσει ένα καλύτερο αύριο, τότε μας ενώνει και ο μοναδικός δρόμος ελπίδας. Κι αυτός ο δρόμος ελπίδας για το τόπο και το λαό έχει όνομα, λέγεται Σταύρος Μαλάς!

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy