Αυτός είναι ο δημιουργός της πιο αναγνωρίσιμης φωτογραφίας στον κόσμο

ια αρκετά χρόνια εκατομμύρια υπολογιστές άνοιγαν και η εικόνα ήταν τόσο οικεία που πλέον όπου και να την δούμε αμέσως γίνεται η σύνδεση με εκείνο το wallpaper. Το wallpaper της Microsoft για τα Windows XP έκανε γνωστή αυτή την φωτογραφία σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το καταπράσινο λιβάδι, με τον γαλάζιο ουρανό από πάνω του και την αραιή συννεφιά. Η εικόνα ωστόσο μπορεί να έχει συνδυαστεί με την αρχική οθόνη για πολλούς αλλά αρκετοί είναι αυτοί που την έχουν συνδέσει με την οθόνη ενός προβλήματος καθώς λίγοι είναι οι χρήστες υπολογιστή που δεν αλλάζουν τα default wallpapers.

Ωστόσο κανείς δεν έχει αναρωτηθεί αν αυτή η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από φωτογράφο ή αν ήταν δημιούργημα ενός γραφίστα. Στην περίπτωση της διάσημης εικόνας ισχύει το πρώτο σενάριο και ο δημιουργός αυτού του στιγμιότυπου είναι ο Chuck O’Rear. Ο 72χρονος φωτογραφίζει φυσικά τοπία και το συγκεκριμένο κλικ το έκανε πριν από 21 χρόνια.

«Τώρα που πλησιάζω τα 72 μου χρόνια αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ άλλαξε τη ζωή μου αυτή φωτογραφία. Είμαι ο φωτογράφος που έχει βγάλει τη φωτογραφία που έχει προβληθεί περισσότερο και απολαμβάνω κάθε λεπτό δημοσιότητας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy