Αυξημένα κατά 700% τα αποχετευτικά τέλη στην Πάφο – Αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι

Μεγάλη ήταν η αντίδραση και η αγανάκτηση των συνταξιούχων της Πάφου από το νέο μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε και συγκεκριμένα με τα αποχετευτικά τέλη του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της ΕΚΥΣΥ Πάφου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη  Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, στελέχη της ΕΚΥΣΥ παρουσίασαν καταστάσεις λογαριασμού για τα τέλη αποχετεύσεως για το 2017 που συγκρινόμενα με την περσινή αντίστοιχη περίοδο είναι αυξημένα κατά περισσότερο από 700%.

Συγκεκριμένα, συνταξιούχος που πέρυσι πλήρωσε 25,63 ευρώ, φέτος καλείται να πληρώσει 185,46 ευρώ. Αυτό φαίνεται ότι προκύπτει από την αλλαγή της αξίας ακίνητης περιουσίας που ενώ προηγουμένως υπολογιζόταν με βάση τις τιμές του 1980, φέτος υπολογίζεται με βάση τις τιμές του 2013.

Πέραν τούτου, οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν και πρόσθετη επιβάρυνση στο νερό ύψους 40 σεντ τον τόνο. Η αύξηση αυτή αφορά και πάλι το Αποχετευτικό. Όλες αυτές οι επιβαρύνσεις είναι δυσβάσταχτες για τους συνταξιούχους και κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η συνεδρία της ΕΚΥΣΥ Πάφου ασχολήθηκε και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αφορούν τους ηλικιωμένους. Ενημέρωση για τα προβλήματα των συνταξιούχων και τη δράση της ΕΚΥΣΥ έκανε ο Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστα Σκαρπάρη, ενημέρωση για τα διαβήματα και τις προσπάθειες της ΠΕΟ και του ΑΚΕΛ για επίλυση των προβλημάτων έγινε από τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΠΕΟ Πάφου και βουλευτή Ανδρέα Φακοντή, ενώ έκθεση για τα Οργανωτικά αποτελέσματα της ΕΚΥΣΥ Πάφου και την προετοιμασία που γίνεται για το Παγκύπριο Φεστιβάλ Συνταξιούχων έγινε από τον Επαρχιακό Οργανωτικό Γραμματέα της ΕΚΥΣΥ Πάφου Κώστα Κωνσταντίνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy