Αύξηση αιτήσεων για ανεργιακά στην Ισπανία

Την πρώτη αύξηση, σε διάστημα επτά μηνών, σημείωσαν τον Αύγουστο οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στην Ισπανία, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, με τις εκλογές να βρίσκονται μόλις μερικούς μήνες μακριά.

Ωστόσο, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε κατά 359.975 ή 8,1%, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2014, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη ιστορικά ετήσια μείωση στη διάρκεια του Αυγούστου, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 21.679 ή 0,54%, σε 4,07 εκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό Υπουργείο Εργασίας.

Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά αδύναμος μήνας για την ισπανική αγορά εργασίας, αφού ξενοδοχεία και εστιατόρια προβαίνουν σε μειώσεις προσωπικού καθώς βαίνει στο τέλος της η καλοκαιρινή περίοδος.

Ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία αυξήθηκε κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ αυξήσεις σημειώθηκαν επίσης στους τομείς μεταποίησης και κατασκευών και μειώσεις στον τομέα της γεωργίας, καθώς ξεκίνησε η σεζόν συγκομιδής.

Η Ισπανία εξήλθε από πενταετή ύφεση το 2013 με την Κυβέρνηση να αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,3% το τρέχον έτος – περισσότερο από το διπλάσιο σε σχέση με την εκτίμηση για το μέσο όρο του ρυθμού ανάπτυξης για τις χώρες της Ευρωζώνης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy