Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Οκτώβριο

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημείωσαν ισχυρή άνοδο τον Οκτώβριο, επιστρέφοντας σε ανοδική τροχιά μετά από την πτώση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σε όλη την ΕΕ, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν 5,9% στα 1,17 εκατ. οχήματα τον Οκτώβριο.

Η ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι οι περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές παρουσίασαν καλή επίδοση τον Οκτώβριο, ιδιαίτερα στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν 14%, 14% και 17% αντιστοίχως.

Αντιθέτως, στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση στις ταξινομήσεις, κατά 12%.

Οι ταξινομήσεις στα κράτη-μέλη της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 20%, με τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Λιθουανία να παρουσιάζουν μέση αύξηση άνω του 30%.

 

Στο 5,4% υποχώρησε η ανεργία στην Αυστραλία τον Οκτώβριο

 

Πτωτικά συνέχισε να κινείται η ανεργία στην Αυστραλία τον Οκτώβριο, καθώς διατηρείται η ισχυρή ανάπτυξη νέων θέσεων απασχόλησης στην περιοχή, πλήρους κυρίως απασχόλησης.

Ειδικότερα, το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε άνω των προσδοκιών στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 5,4% τον Οκτώβριο από 5,5% που ήταν τον Σεπτέμβριο. Οι οικονομολόγοι τοποθετούσαν την ανεργία στο 5,5% την εξεταζόμενη περίοδο.

Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 3.700 άτομα έναντι των προσδοκιών για 19.000 άτομα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy