Αγαμέμνων του Αισχύλου

Ο σπουδαίος Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του Επτά επί Θήβας, επιστρέφει και φέτος στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών σκηνοθετώντας το πρώτο έργο της αισχύλειας τριλογίας Ορέστεια, Αγαμέμνων. Η παραγωγή παρουσιάζεται για δύο μόνο παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Στον Αγαμέμνονα, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, ο Γκραουζίνις δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Ο Γιάννης Στάνκογλου υποδύεται τον διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου, η Μαρία Πρωτόπαππα την Κλυταιμήστρα, η Ιώβη Φραγκάτου την Κασσάνδρα, ο Θοδωρής Κατσαφάδος τον Φρουρό, ο Αργύρης Πανταζάρας τον Κήρυκα και συμμετέχει δωδεκαμελής χορός. Η παραγωγή ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, σκηνικά και κοστούμια του Κέννυ ΜακΛέλλαν και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

Πληροφορίες: 7000 2414 │ www.greekdramafest.com

▪ Έναρξη παραστάσεων στις 21:00│Προσέλευση στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου πριν τις 20:15
*Το κοινό που θα παρακολουθήσει παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου προτρέπεται να μεταβεί στον χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Η στάθμευση αυτοκινήτων θα γίνεται στον Άγιο Ερμογένη, απ’ όπου το κοινό θα μεταφέρεται με λεωφορεία στο χώρο του θεάτρου. Τελευταία διαδρομή λεωφορείου, για τη μεταφορά των θεατών από τον χώρο στάθμευσης στον χώρο του θεάτρου, στις 20:45.

▪ Τιμές εισιτηρίων: €10 │€5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)
Δωρεάν είσοδος για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο και για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΔΙΘ για το 2018.

▪ Πώληση εισιτηρίων:
Περίπτερα SOEASY παγκύπρια, Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο, Περίπτερο In N Out στο Παραλίμνι
και ηλεκτρονικά: www.SoldoutTickets.com.cy

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy