Αγία Νάπα: Τα προβλήματα στην συλλογή απορριμμάτων κατέγραψε ο Δήμαρχος

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα συνεργεία συλλογής απορριμμάτων του Δήμου Αγίας Νάπας όσο και οι δημότες κατέγραψε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, ο οποίος συνόδευσε και επιθεώρησε σήμερα τα ξημερώματα τα συνεργεία συλλογής απορριμμάτων του Δήμου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Καρούσος, χωρίς προειδοποίηση, συνόδευσε και διεξήγαγε έλεγχο που διήρκεσε όλο το βράδυ στα συνεργεία συλλογής απορριμμάτων του Δήμου και είδε τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στους δημότες όσο και στους εργαζομένους και συζήτησε μαζί τους τρόπους επίλυσής τους.

Ο Δήμαρχος, όπως αναφέρεται, επιθεώρησε τρία συνεργεία και συνόδευσε τους εργαζομένους σε μεγάλο μέρος των καθημερινών δρομολογίων τους, τακτική που έχει εφαρμόσει και στο παρελθόν.

“Στόχος των επιθεωρήσεων που έχουμε κάνει αρκετές φορές μέχρι σήμερα είναι να καταγράφουμε προβλήματα με στόχο τη βελτίωση της υπηρεσίας καθαριότητας, ενώ δεχόμαστε και εισηγήσεις αρκετές από τις οποίες και υλοποιούμε», δήλωσε ο Δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το τμήμα συλλογής απορριμμάτων του Δήμου έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά και την ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων αλλά και την εφαρμογή συστήματος τηλεμετρίας (GPS).

Η βελτίωση στον τομέα αυτό, είπε, θα συνεχιστεί με την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης με προϋπολογισμό περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, με κύριο στόχο την ανακύκλωση 6 χιλιάδων τόνων ανά έτος.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, αυτές τις μέρες γίνεται εγκατάσταση συμπιεστών στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες για τα οργανικά απορρίμματα, τα οποία μετά το διαχωρισμό τους θα μεταφέρονται σε ειδικές μονάδες κομποστοποίησης ή και παραγωγής βίο-αερίου.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy