Αγόρευση Ηλία Στεφάνου: «Χωρίς αμφιβολία, τα αδικήματα διαπράχθησαν»

Με την αγόρευση του κ. Ηλία Στεφάνου εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Εφετείο η διαδικασία αγορεύσεων στα πλαίσια της εξέτασης των εφέσεων των καταδικασθέντων στην ποινική υπόθεση με εμπλεκόμενο τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Μετά την αγόρευση των δικηγόρων του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, του Παναγιώτη Νεοκλέους, Ανδρέα Κυπρίζογλου και Α. Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής συνοψήσθηκε στην παρουσίαση των ευρημάτων του κακουργιοδικείου. Ο δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου παρέθεσε μεταξύ άλλων, χρονολογικό πίνακα των ενεργειών και ευρημάτων που αφορούσαν, τα ευρήματα του Πρωτόδικου Δικαστηρίου σε σχέση με το χειρισμό της αστικής αγωγής από πλευράς του Παναγιώτη Νεοκλέους και τα ευρήματα που αφορούσαν τις ενέργειες του Ρίκκου Ερωτοκρίτου ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης στην υπόθεση Providencia.

Η χρονική ταύτιση των ενεργειών τόσο του Ρίκκου Ερωτοκρίτου όσο και των εντολοδόχων, όπως αναφέρθηκε, του κατηγορούμενου δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους που αποδίδονται σε αυτό, σε συνδυασμό με το σύνολο της περιστατικής μαρτυρίας αλλά και μία σειρά ψεμάτων που αποδείχτηκε ότι είπαν οι εφεσείοντες τόσο κατά το ανακριτικό στάδιο όσο και κατά την αντεξέταση τους δεν αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο λογικής αμφιβολίας ή αμφισβήτησης των ευρημάτων του Πρωτόδικου Δικαστηρίου, ότι τα αδικήματα διαπράχθησαν, ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Η Κατηγορούσα Αρχή απάντησε σε σειρά θέσεων που τέθηκαν κατά την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης και κυρίως σε ότι αφορά την τοποθέτηση του κ.Μαρκίδη, δικηγόρου του κ. Παναγιώτη Νεοκλέους πως το Κακουργιοδικείο ενήργησε ως εμπειρογνώμονας αφού κατά τη θέση του έκρινε ως μη αυθεντικά email τα οποία παρουσίασε η πλευρά του Παναγιώτη Νεοκλέους. Η Κατηγορούσα Αρχή με παραπομπές σε Νομολογία και συγγραφικό υλικό τόνισε πως το Δικαστήριο δεν ενήργησε σε καμία περίπτωση ως εμπειρογνώμονας αλλά εξέτασε ως μπορούσε εν τη όψει τους τα συγκεκριμένα emails και τις διαφορές που εντοπίζονταν σε αυτά με απλή οπτική παρατήρηση.
Όσον αφορά δε το ζήτημα της ποινής εις απάντηση της θέσεως της υπεράσπισης ότι οι ποινές ήταν υπέρμετρα υπερβολικές ο κύριος Στεφάνου τόνισε ότι τέτοιου είδους αδικήματα τα οποία διαπράττονται από πρόσωπα που πρωταρχικό τους μέλημα θα έπρεπε να είναι η προστασία της Δικαιοσύνης και η απονομή της, προκαλούν ανασφάλεια Δικαίου στις τάξεις των πολιτών και κλονίζουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας και πρέπει να αντιμετωπίζονται με δίκαιες αλλά

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy