Αγρινά κατέβηκαν …στον καφενέ του Κάμπου

Ευθύνες στο κράτος για τη μη υλοποίηση σχεδίων προστασίας των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων από τις ζημιές που προκαλούν τα αγρινά στις φυτείες και καλλιέργειές τους καταλογίζει ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, μετά την εξέταση του προβλήματος παρουσία κοινοταρχών ορεινών κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άνδρος Καφκαλιάς, υπέδειξε ότι η προστασία του είδους είναι επιβεβλημένη και αντίπαλος των κοινοτήτων δεν είναι τα ζώα αλλα η αναλγησία της κυβέρνησης.

Εδώ και δύο χρόνια, υπέδειξε ο κ. Καφκαλιάς, η συζήτηση παραμένει στο ίδιο παρονομαστή καθώς, ακόμη και σήμερα ακούστηκαν μόνο υποσχέσεις από την κυβέρνηση, για δύο σχέδια ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για επιδότηση της περίφραξης των χωραφιών και για αποζημιώσεις λόγω καταστροφών από το πέρασμα των άγριων ζώων.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κοινοτάρχη Κάμπου Σωτήρη Αντωνίου για το εύρος των ζημιών. Όταν μπουν σε μια καλλιέργεια, ταζώα, δενφυτρώνει τίποτε. Φτάσαμε στο σημείο που τα αγρινά κατεβαίνουν στον καφενέ του Κάμπου, ανέφερε ο Κοινοτάρχης καλώντας το Ταμείο Θήρας να δώσει υλικά για περιφράξεις,α να καθαρίσει τα μονοπάτια και να καθαρίσει τις πηγές από τις οποίες τα ζώα πίνουν νερό στο δάσος.

Ο ίδιος τόνισε ότι τάσσεται ενάντια στο κυνήγι του αγρινού καθώς σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μείνει είπε, ούτε ένα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy