Aιχμές κατά του Προέδρου του ΟΣΕΛ απο τους απολυθέντες

Ομαδικά μετέβησαν την Τετάρτη στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στη Λευκωσία οι απολυθέντες του ΟΣΕΛ για να εγγραφούν στον κατάλογο των ανέργων και να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον “άμεσο και αντισυμβατικό τερματισμό” της απασχόλησής τους, όπως οι ίδιοι δήλωσαν.

Εκ μέρους των απολυθέντων, η Χαρούλα Κίττου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι “απολυθήκαμε μαζικά και εκδικητικά από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕΛ, Ιορδάνη Ιορδάνους χωρίς προειδοποίηση και διωχθήκαμε κακήν – κακώς από τον χώρο εργασίας μας και μείναμε στο δρόμο εν καιρώ οικονομικής κρίσης”.

“Διερωτόμαστε που είναι το κράτος και που είναι το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας”, είπε η κ. Κίττου και πρόσθεσε ότι “ακόμη και οι Συντεχνίες μας άφησαν μόνους μας και δεν ενδιαφέρθηκε κανένας για εμάς και θέλουμε να γνωρίζουμε ποιος προστατεύει τον εργαζόμενο στην Κύπρο σήμερα”.

Η κ. Κίττου είπε ότι “όλοι είμαστε έρμαιο των διαθέσεων του κ. Ιορδάνους για να κάνει τα δικά του και έχουμε πληροφορηθεί ότι επίκεινται και άλλες απολύσεις άρα συνεχίζεται η εκδικητική διάθεση του κ. Ιορδάνους.

Ανέφερε πως μόνη σανίδα σωτηρίας τους είναι το ανεργιακό επίδομα.

Η κ. Κίττου δήλωσε ότι κατά την είσοδό της στα γραφεία του ΟΣΕΛ προκειμένου να τακτοποιήσει τα προσωπικά της αντικείμενα δέχθηκε επίθεση “από λειτουργούς του ΟΣΕΛ που παίρνουν υψηλούς μισθούς και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και έπρεπε να νοσηλευτούμε κάποια άτομα”.

Οι απολυθέντες κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν “Εμείς είμαστε τα θύματα του Ιορδάνη Ιορδάνους” και “Που είναι το κράτος ;”.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy