«Αηδίασα με τις μεθοδεύσεις για το ΓεΣΥ»

Νέες αποκαλύψεις για το παρασκήνιο το οποίο προηγήθηκε της ψήφισης του ΓεΣΥ τον Ιούνιο του 2017 είχαμε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την ανακολουθία που προέκυψε στη νομοθεσία σε ό,τι αφορά το ασυμβίβαστο του προέδρου και των μελών του ΔΣ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Η συζήτηση επί της αναπομπής ήταν έντονη και μεγάλη σε διάρκεια, ενώ από ένα σημείο και μετά ξέφυγε και επεκτάθηκε στις παλιές κόντρες για το ΓεΣΥ.

Μάλιστα οι βουλευτές Κωστάκης Κωνσταντίνου του ΔΗΣΥ και Μαρίνος Σιζόπουλος της ΕΔΕΚ αντάλλαξαν βαριές κουβέντες προκαλώντας ο ένας τον άλλο να προσφύγει στη δικαιοσύνη με αγωγή λιβέλλου. Η αρχή έγινε όταν ο Μ. Σιζόπουλος, σχολιάζοντας παρέμβαση του Κ. Κωνσταντίνου, είπε ότι η σιωπή και η ευπρέπεια δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία. Μάλιστα είπε ότι παλαιότερα είχε πρόθεση να καταθέσει αγωγή λιβέλλου εναντίον του Κ. Κωνσταντίνου, αλλά τελικά δεν το έπραξε.

Αυτό εξόργισε τον Κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε ότι πριν τη ψήφιση του ΓεΣΥ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΔΕΚ στην παρουσία του Μ. Σιζόπουλου, ιατρών και δύο στελεχών του ΔΗΚΟ, εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα τού μετέφερε τι λέχθηκε στη σύσκεψη, αναφέροντάς του χαρακτηριστικά ότι: «Αηδίασα». Μάλιστα είπε ότι κατέχει οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αν χρειαστεί θα το παρουσιάσει στο δικαστήριο.

Άμεση και στο ίδιο έντονο ύφος ήταν η απάντηση του Μ. Σιζόπουλου, ο οποίος διέψευσε τον Κ. Κωνσταντίνου και προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Να πάμε», απάντησε ο Κ. Κωνσταντίνου, δηλώνοντας ότι θα πάρει ως μάρτυρα τη γυναίκα. Μιλώντας στην εφημερίδα μας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, ο Κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι το περιστατικό εξελίχθηκε την ίδια περίοδο που ο πρώην Υπουργός Υγείας είχε κάνει αναφορά για «Ιούδα του ΓεΣΥ».

Πόθεν έσχες για τα μέλη του ΟΚΥπΥ

Όσον αφορά την αναπομπή του Προέδρου, αυτή έγινε αποδεκτή με 33 ψήφους υπέρ, 6 εναντίον και 9 αποχές. Επίσης υπερψηφίστηκε τροπολογία για διόρθωση της ανακολουθίας που προέκυψε. Εν τω μεταξύ το ΑΚΕΛ διά του Γιώργου Λουκαΐδη προανήγγειλε την προώθηση πρότασης νόμου, ώστε τα μέλη του ΟΚΥπΥ να είναι υποχρεωμένα να καταθέτουν δήλωση πόθεν έσχες, όπως ισχύει με τους διορισμούς όλων των υπόλοιπων ημικρατικών οργανισμών.

Ο Γ. Λουκαΐδης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ευνοϊκή ή δυσμενής διάκριση μεταξύ των προσώπων που διορίζονται σε ημικρατικούς οργανισμούς.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy