AIMIS–CIMIS: Σύγχρονη Ορθοπεδική Χειρουργική: Ζήστε χωρίς πόνο και αναπηρία, χωρίς να μείνετε ούτε μια ημέρα στο κρεβάτι!

AIMIS–CIMIS: Σύγχρονη Ορθοπεδική Χειρουργική: Ζήστε χωρίς πόνο και αναπηρία, χωρίς να μείνετε ούτε μια ημέρα στο κρεβάτι!

Με ποιο τρόπο η εξέλιξη της Ορθοπεδικής Χειρουργικής μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ασθενών αλλά και την εμπειρία τους μετά από μια χειρουργική επέμβαση; Πώς γίνεται ο ασθενής να αναρρώνει πιο γρήγορα, χωρίς πόνο, χωρίς επιπλοκές, έχοντας μικρότερες ουλές; Απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δίνουν οι Ελάχιστα Επεμβατικές Χειρουργικές Τεχνικές, που μπορούν πλέον να θεραπεύσουν ακόμη και πολύ δύσκολα ορθοπεδικά περιστατικά.

Χαρακτηριστικό των Ελάχιστα Επεμβατικών Τεχνικών, είναι οι πολύ μικρές τομές στο δέρμα και στους ιστούς, που δημιουργούν ελάχιστο τραύμα/βλάβη στον ασθενή και του επιτρέπουν να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του, χωρίς πόνο, επιπλοκές και πολυήμερο περιορισμό της κινητικότητάς του.

Όπως μας εξηγεί ο έμπειρος και καταξιωμένος Ορθοπεδικός Χειρουργός, Δ/ντης της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας, και Επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου CIMIS (CyprusInstituteofMinimallyInvasiveSurgery) και του AmericanMedicalCenterστη Λευκωσία, Παναγιώτης Κοροβέσης,MD, PhD«στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, όπως κατάγματα, σκολιώσεις, παραμορφώσεις, όγκοι κ.α. αλλά και στις παραμορφώσεις στα ισχία και τα γόνατα, κυρίως λόγω οστεοαρθρίτιδας, είναι δυνατόν, με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, μέσω πολύ μικρών τομών, να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, αποκαθιστώντας άμεσα την κινητικότητα των ασθενών, από την ίδια κιόλας ημέρα της χειρουργικής επέμβασης».

Dr Korovesis - AimisΟ κος Κοροβέσης, γνωστός στο Κυπριακό κοινό, καθώς έχει αναλάβει κι έχει χειρουργήσει πλήθος δύσκολων περιστατικών, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης, διαθέτει τεράστια εμπειρία στις μεθόδους της Σύγχρονης Ορθοπεδικής Χειρουργικής.

Λόγω της εξειδίκευσής του και των άριστων αποτελεσμάτων του, έχει κληθεί επανειλημμένα, από το Κυπριακό Υπουργείο Υγείας, να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς, σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία της χώρας. Ο ίδιος επιθυμεί να επεκτείνει την προσφορά του αυτή προς όλους τους Κύπριους ασθενείς, που έχουν ανάγκη δύσκολων κι εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων.

Επιπρόσθετα το Ινστιτούτο CIMISστο πλαίσιο της επιδίωξης του, να δημιουργήσει ένα Κέντρο Αριστείας και Αναφοράς Υπηρεσιών Υγείας στην Κύπρο και με γνώμονα πάντα τη νομοθεσία και τους κανονισμούς του Ιατρικού Συμβουλίου της χώρας, ανακοινώνειτην επιστημονική συνεργασία με τον καταξιωμένο Ορθοπεδικό Χειρουργό, Παναγιώτη Κοροβέση.

Ο Δρ Παναγιώτης Κοροβέσης, έχει πλούσιο βιογραφικό, με πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων ενώ είναι Μέλος των εκδοτικών επιτροπών των ιατρικών περιοδικών Spine, EuropeanSpinejournal, SpineDeformity, EuropeanJournalofOrthopaedicSurgeryandTraumatology, AdvancesinOrthopaedics.

Τα «δύσκολα» περιστατικά

Ποιά είναι όμως τα «δύσκολα περιστατικά», όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται στην ιατρική κοινότητα, οι περιπτώσεις που χρειάζονται απόλυτη ακρίβεια χειρισμών και μεγάλη εξειδίκευση του χειρουργού; Όπως μας εξηγεί ο κος Κοροβέσης, πρόκειται για:

  • περιστατικά σοβαρών καταγμάτων της λεκάνης που συνήθως προκαλούνται από πτώσεις ή τροχαία ατυχήματα και
  • περιστατικάοστεοτομιών σπονδυλικής στήλης με στόχο την διόρθωση της οβελιαίας ισορροπίας κορμού.

«Στη μεν πρώτη κατηγορία που αναφέρουμε, συνήθως μιλάμε για νεαρά άτομα, τα οποία έχουν υποστεί βαριές κακώσεις της λεκάνης, η αποκατάσταση των οποίων απαιτεί απόλυτη ακρίβεια κι εξειδίκευση του χειρουργού λόγω των δύσκολων προσπελάσεων που πρέπει να γίνουν μέσα από περιοχές της κοιλιάς, με πολλά αγγεία και νεύρα. Στόχος πάντα είναι το άριστο αποτέλεσμα για τον ασθενή που πρέπει να έχει μια σταθερή λεκάνη, η οποία να συγκρατεί τα φορτία από τα πόδια, όπως και πριν το ατύχημα.  Όσον αφορά στη δεύτερη κατηγορία που αναφέρουμε, μιλάμε για μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, που λόγω εκφυλιστικών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, δεν μπορούν να ορθώσουν το σώμα τους, περπατούν σκυφτοί, έχουν έντονους και συνεχείς πόνους, καταστάσεις δηλαδή που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους, με σημαντική δυσχέρεια στην αναπνοή και δυσφορία κατά τη σίτιση. Μετά από αυτές τις επεμβάσεις αν και σηκώνουμε όρθιο τον ασθενή, σχεδόν αμέσως, η περίοδος νοσηλείας του είναι μεγαλύτερη, δηλαδή 4-5 ημέρες».

Πλεονεκτήματα των Ελάχιστα Επεμβατικών Μεθόδων (MIS) για τους ασθενείς

Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές  απαιτούν εκτεταμένη εκπαίδευση κι εμπειρία από τον χειρουργό. Τα πλεονεκτήματα για τον ασθενή είναι πολλά.

  • Μικρότερη τομή και μικρότερη μετεγχειρητικήουλή
  • Λιγότερη ζημιά στους ιστούς, κυρίως τους μυς
  • Μικρότερη απώλεια αίματος
  • Σημαντικά λιγότεροςμετεγχειρητικός πόνος
  • Γρήγορη ανάρρωση, χωρίς πόνο
  • Ταχύτερη επιστροφήστις καθημερινέςδραστηριότητες
  • Λιγότερες πιθανότητες επιπλοκών απ’ ότι με την κλασσική ανοικτή μέθοδο
  • Καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα
  • Πρόσβαση σε πρωτοποριακές τεχνολογίες
  • Οικονομία  για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους προϋπολογισμούς Υγείας

 

Ποιοί ασθενείς μπορούν να είναι υποψήφιοι για MIS;

Αυτού του είδους οι επεμβάσεις έχουν συγκεκριμένες ενδείξεις και μόνο ο εξειδικευμένος σε αυτές τις χειρουργικές τεχνικές χειρουργός, μπορεί να καθορίσει αν μια Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική τεχνική, είναι κατάλληλη για τον ασθενή.

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο CIMIS

Το CIMIS (the Cyprus Institute of Minimally Invasive Surgery) είναι ένα Κέντρο Αριστείας EλάχισταEπεμβατικήςXειρουργικής, το οποίο εδρεύει στην Κύπρο και λειτουργεί στο American Medical Center στη Λευκωσία από το 2015, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες σε κύπριους ασθενείς και σε ασθενείς στην ευρύτερη περιοχή της Ευρωζώνης, τοποθετώντας τη χώρα μας στο χάρτη των διεθνών προορισμών ιατρικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου.

Το CIMIS αποτελείται από τους πλέον καταξιωμένους ‘Έλληνες και Κύπριους χειρουργούς στον Τομέα της Σπονδυλικής Στήλης. Οι εν λόγω χειρουργοί εφαρμόζουν Αμερικάνικές πρωτοποριακές μεθόδους χειρουργικής και Αμερικάνικές καινοτόμες τεχνολογίες, παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες στους Κύπριους ασθενείς.

Όραμα των Ιδρυτών του ΙνστιτούτουCIMIS, είναι να μεταλαμπαδευτεί η γνώση των Αμερικάνικών καινοτόμων χειρουργικών μεθόδων και ιατρικών τεχνικών που εφαρμόζει, εκπαιδεύοντας τους Κύπριους χειρούργους Σπονδυλικής Στήλης, ώστε με αυτό τον τρόπο οι Κύπριοι ασθενείς να απολαμβάνουν, τις πιο εξελιγμένες Αμερικάνικες χειρουργικές θεραπείες και Αμερικάνικες τεχνολογίες στη χώρα μας.

Η επιτυχία του CIMIS έχει στηριχθεί σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι η ποιότητα των παρεχόμενων εξατομικευμένων υπηρεσιών υποδοχής και φιλοξενίας καθιστούν απαράμιλλη την εμπειρία των Κύπριων ασθενών. Το CIMIS διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό εκπαιδευμένο στην παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, προσβάσιμο 24 ώρες και τις 7 ημέρες την εβδομάδα, το οποίο αναλαμβάνει τον κάθε ασθενή, παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες, από τη στιγμή της άφιξής του στονοσοκομείο, την καθοδήγησή του κατά τον προ-εγχειρητικό έλεγχο, την υποστήριξή αυτού και τωνσυγγενών κατά την διαδικασία της εγχείρησης,μέχρι και την αναχώρησή του από το νοσοκομείο,ενώ ταυτόχρονα φροντίζει τόσο ο ασθενής όσο καιοι συγγενείς του να είναι ενημερωμένοι πλήρωςγια κάθε στάδιο της διαδικασίας, να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.aimis.com / [email protected]

Tel. +357 22 476600

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy