Ακατάλληλο για μαθητές το Δημοτικό Αγίου Λαζάρου

Ξέσπασαν οι οργανωμένοι γονείς

Το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε για τους γονείς των μαθητών του Α’ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου Λάρνακας, οι οποίοι χθες ξέσπασαν. Οι οργανωμένοι γονείς πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες φοίτησης των παιδιών στο κτίριο.

Πρόκειται για κτίριο ηλικίας 50 χρόνων, κτισμένο το 1968, το οποίο έχει παραδοθεί προ πολλού στο έλεος της φθοράς, με τους γονείς να καταγγέλλουν εγκατάλειψη του σχολείου από το κράτος. Οι οργανωμένοι γονείς συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί μαζί με τους μαθητές στην κεντρική είσοδο του σχολικού κτιρίου σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα, ζητώντας άμεση παρέμβαση του κράτους για διορθωτικά έργα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Χρυσόστομος Χριστοδούλου ξεκαθάρισε ότι οι γονείς δεν αποδέχονται άλλη αδιαφορία. Όπως είπε, οι αρμόδιοι έχουν αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι ακατάλληλο και πρέπει να κατεδαφιστεί, ωστόσο, όπως είπε, από το 2012 όταν παρουσιάστηκαν σχέδια για καινούργιο κτίριο δεν έχει γίνει οτιδήποτε.

Μέλη του Συνδέσμου Γονέων ανέφεραν ορισμένα σοβαρά επιμέρους προβλήματα όπως η μη ύπαρξη περίφραξης στο πίσω μέρος με αποτέλεσμα να μπαίνουν ανεμπόδιστα εξωσχολικοί κάνοντας λόγο για γενική κακή κατάσταση του κτιρίου. «Έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια των παιδιών μας και νομίζω οι αρμόδιοι δεν θα έστελναν ποτέ τα παιδιά τους σε αυτό το σχολείο» είπε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μαρία Ζουρίδου Τζαρρίδου, η οποία κατήγγειλε ότι ο Σύνδεσμος έχει αποστείλει πάρα πολλές επιστολές στους αρμόδιους, οι οποίες όμως παραμένουν αναπάντητες. «Είμαι στο σχολείο εδώ και 14 χρόνια και το κτίριο παρέμεινε ως έχει. Έχουμε στείλει πάρα πολλές επιστολές και είχαμε πολλές συναντήσεις με τους αρμόδιους χωρίς αποτέλεσμα» είπε οργισμένη η κ. Τζαρρίδου.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy